utjecaj štrajka

Boeing zamrzava zapošljavanje u nadi da će smanjiti troškove

Autor: Biznis.ba
Boeing zamrzava zapošljavanje u nadi da će smanjiti troškove
Foto: Arhiv

Boeing je u ponedjeljak najavio sveobuhvatna smanjenja troškova, uključujući zamrzavanje zapošljavanja, pauzu u nebitnim putovanjima osoblja i smanjenje potrošnje dobavljača kako bi se sačuvala gotovina jer se suočava sa štrajkom više od 30.000 fabričkih radnika.

Fabrički radnici Boeinga, većinom u području Seattlea, počeli su napuštati posao rano u petak nakon što su velikom većinom odbili privremeni ugovor o zapošljavanju, zaustavivši većinu Boeingove proizvodnje aviona, prenosi SEEbiz.

Proizvođač će izvršiti "značajna smanjenja" potrošnje dobavljača i zaustaviti većinu narudžbi za svoje mlaznice 737 Max, 767 i 777, rekao je finansijski direktor Brian West u bilješci osoblju. Bio je to prvi jasan znak kako će štrajk utjecati na stotine dobavljača koji se oslanjaju na rad Boeinga.

"Radimo u dobroj vjeri kako bismo postigli novi ugovorni sporazum koji odražava njihove povratne informacije i omogućuje nastavak operacija", rekao je West u svojoj bilješci. “Međutim, naše poslovanje je u teškom razdoblju. Ovaj štrajk u značajnoj mjeri ugrožava naš oporavak i moramo poduzeti potrebne radnje kako bismo sačuvali gotovinu i zaštitili našu zajedničku budućnost.”

Dodao je da Boeing ne smanjuje sredstva za sigurnost, kvalitetu i izravnu korisničku podršku.