Prigodna svečanost

Centrotrans obradovao prvačiće u osnovnoj školi u Dejčićima

Autor: Biznis.ba
Cnetrotrans

U sklopu proslave Dana Centrotransa i tradicionalnog Izleta Familije Centrotrans, kompanija je odlučila obradovati učenike neke od naših malih škola. 

Izbor je pa na osnovnu školu „Zaim Kolar“ u Dejčićima, omiljenoj izletničkoj destinaciji. Ova škola, smještena u bajkovitom planinskom području, broji nešto više od 40 učenika, a ove školske godine upisuje svega tri prvačića.

Na prigodnoj svečanosti koja je organizovana u školi, prvi izvršni potpredsjednik Centrotransa, Ibrahim Kerla, uručio je djeci personalizovane ruksake ispunjene školskim priborom. Ruksaci, pažljivo odabrani i prilagođeni svakom učeniku, simbolizuju podršku i ohrabrenje koje Centrotrans pruža mladim generacijama, posebno u manjim sredinama.

„Ovo je jedan mali znak pažnje, ali sa velikim značajem,“ rekao je Ibrahim Kerla tokom svog obraćanja. „Osim djeci, želimo da uputimo čestitke i roditeljima, jer je polazak prvačiča u školu velika stvar za svaku porodicu. Obrazovanje i vaša budućnost su nam svima važni.“

Djeca su sa osmijesima prihvatila poklone, a posebno su ih obradovali ruksaci sa njihovim imenima, koje će sa ponosom nositi u školu. Nakon svečanog uručivanja, učenici su sa veseljem krenuli na svoj prvi čas u novoj školskoj godini, zajedno sa svojom učiteljicom, spremni da uz nove školske potrepštine zakorače u godinu učenja i rasta.