mark thompson

CNN otpušta 100 radnika

Autor: Biznis.ba
CNN otpušta 100 radnika
Foto: CNN

CNN je rekao da ukida oko 100 radnih mjesta i da će lansirati svoj prvi pretplatnički proizvod na CNN.com kasnije ove godine jer želi smanjiti svoju ovisnost o svom kablovskom TV kanalu.

U dopisu poslanom zaposlenicima u srijedu, izvršni direktor CNN-a, Mark Thompson, rekao je da će se odjeli za prikupljanje televizijskih vijesti i digitalne vijesti spojiti u jednu jedinicu kako se firma više usredotočuje na digitalnu ekspanziju.

“Prepoznajemo njegov potencijalno golem utjecaj na pogođene pojedince”, rekao je Thompson u intervjuu. CNN, koji ima više od 3.500 zaposlenika, rekao je da će se rezovi dogoditi u cijeloj firmi.

Otkako je preuzeo dužnost u oktobru, Thompson je naglašavao važnost poboljšanja CNN-ove digitalne ponude dok njegov naslijeđeni kabelski posao opada. Matična firma, Warner Bros. Discovery (WBD), pokrenula je CNN Max prošle godine, uslugu prijenosa vijesti uživo unutar svoje Max platforme koja prenosi neke od najpopularnijih sadržaja mreže, prenosi SEEbiz.

Thompson je u dopisu od srijede rekao da CNN gradi digitalni posao vrijedan milijarde dolara. Odbio je dati pojedinosti o nadolazećem proizvodu digitalne pretplate, ali je rekao da će se "značajno temeljiti na CNN.com".

Thompson je ranije bio izvršni direktor New York Timesa, gdje je nadgledao digitalnu transformaciju koja je povećala pretplatnike s ispod 600.000 na više od šest miliona.