Više od 700 zaposlenih

Delegacija Vlade FBiH posjetila kompaniju Eurosjaj u Konjicu i najavila podršku

Autor: Biznis.ba
Delegacija Vlade FBiH posjetila kompaniju Eurosjaj u Konjicu i najavila podršku
Fena

Delegacija Federalne vlade koju je predvodio premijer Nermin Nikšić posjetila je danas kompaniju Eurosjaj u Konjicu kako bi pokazala spremnost za podršku njenom daljnjem razvoju.

Nikšić je izrazio posebno zadovoljstvo što su čuli od Uprave te kompanije da postoje kapaciteti za dodatnu saradnju s firmama iz namjenske industije, poput Binasa iz Bugojna.

Dodao je da je Vlada FBiH i dosad pokazala spremnost da investira u poslovne zone širom FBiH i da će to uraditi i u Konjicu kako bi stvorili pretpostavke da se već uspješne firme još bolje predstave na domaćem i stranom tržištu.

Nikšić je naglasio da je važno da Vlada pokaže respekt i spremnost za saradnju prema kompaniji koja ima više od 700 zaposlenih.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić naveo je da je Eurosjaj dokaz da industrija u BiH ima perspektivu i čestitao Upravi što su u ovakvim izazovnim vremenima uspjeli postići izuzetne rezultate.

Direktor Eurosjaja Jasmin Badžak poručio je da im je velika čast što su ih posjetili premijer i delagacija Vlade FBiH, te dodao da Eurosjaj trenutno raspolaže s više od 30 tehnologija koje su direktno uključene u kompletan metalski sektor.

Eurosjaj je kompanija posvećena pružanju rješenja za zaštitu metala od korozije, oksidacije i drugih štetnih utjecaja.