luksuzni div

Dionice Burberryja tonu nakon upozorenja o dobiti i smjene izvršnog direktora

Autor: Biznis.ba
Dionice Burberryja tonu nakon upozorenja o dobiti i smjene izvršnog direktora
Foto: X.com

Dionice Burberryja pale su 10% u ponedjeljak nakon što je "razočaravajuća" izvedba u prvom tromjesečju dovela do toga da smjeni svog glavnog izvršnog direktora i smanji svoju dividendu.

Joshua Schulman — koji je prije vodio Michael Kors and Coach — imenovan je novim glavnim izvršnim direktorom luksuznog diva. Burberry je rekao da bivši glavni izvršni direktor Jonathan Akeroyd odlazi s dužnosti "sa trenutnim učinkom na temelju zajedničkog dogovora s Upravom".

"Slabost koju smo istaknuli ulaskom u 25. fiskalnu godinu produbila se i ako se trenutni trend nastavi kroz naše drugo tromjesečje, očekujemo da ćemo izvijestiti o operativnom gubitku u prvom polugodištu", rekao je predsjednik Burberryja Gerry Murphy u ažuriranju trgovanja, opisujući učinak firme u prvom tromjesečju kao "razočaravajuće", prenosi SEEbiz.

“U svjetlu trenutnog trgovanja, odlučili smo obustaviti isplate dividende u odnosu na FG25... Očekujemo da će akcije koje poduzimamo, uključujući uštede troškova, početi donositi poboljšanje u našoj drugoj polovici i ojačati našu konkurentsku poziciju i podupirati dugoročni rast.”