Kompanije

Drugi put danas se oglasila Coca-Cola: Poslujemo prema najvišim standardima

Autor: Biznis.ba
Drugi put danas se oglasila Coca-Cola: Poslujemo prema najvišim standardima

Coca-Cola se oglasila drugi put danas o trovanjima.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Nakon provedene analize Coca-Cole Original Taste (0.5 L i 2L) u plastičnoj ambalaži, Državni inspektorat Republike Hrvatske je zvanično potvrdio kako su navedeni proizvodi sigurni za konzumaciju.

Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, a ove nezavisne analize potvrđuju i rezultate naše interne istrage koja je pokazala kako nema nikakvih neusklađenosti ili odstupanja od najviših standarda u proizvodnji bilo kojeg od naših proizvoda.

U vezi s jednom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml povezanom sa slučajem, kriminalistička analiza je u toku. Bočice iz navedene serije se privremeno povlače s tržišta u interesu javnog zdravlja.

Otkako smo prvi put upoznati sa situacijom, u cilju osiguranja javnog zdravlja, naš ključni prioritet bilo je pružanje podrške nadležnim tijelima, svjesni kako je potrebno određeno vrijeme do završetka zvaničnih analiza.

U potpunosti razumijemo uznemirenost koju su izazvali nagađanja i netačne informacije u javnosti posljednjih dana.

Nastavit ćemo predano osiguravati najviši nivo zdravstvene ispravnosti i sigurnosti svih naših proizvoda", stoji u saopćenju Coca-Cole.

(Biznis.ba)