Kompanije

Elektro-Hercegovina: Gubici električne energije na istorijskom minimumu

Autor: Biznis.ba
Elektro-Hercegovina: Gubici električne energije na istorijskom minimumu

Preduzeće Elektro-Hercegovina Trebinje je za prvih šest mjeseci ove godine ostvarilo gubitak električne energije od 6,99 procenata što predstavlja rekordan rezultat u poslijeratnom periodu, potvrdio je za Srnu Nebojša Rikalo, izvršni direktor za tehničke poslove u ovom distributivnom preduzeću.

On je istakao da su sada distributivni gubici električne energije na istorijskom minimumu, te da će se u Elektro-Hercegovini truditi da ovaj rezultat održe ili da ga značajno ne pokvare.

Rikalo podsjeća da su u poslijeratnom periodu prvi put 2016. godine distributivni gubici smanjeni ispod 10 odsto, a već u 2017 na 9,68 odsto.

– Ovakav rezultat je postignut zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih, ali i zbog strateških investicionih mjera kao što su, prvenstveno, izmještanje mjernih mjesta i zamjene dotrajalih brojila električne energije – istakao je Rikalo, prenosi Srna.

On je napomenuo da je Elektro-Hercegovina u prošloj godini samo u razlici ostvarenih gubitaka i gubitaka odobrenih od Regulatorne egencije za energetiku Republike Srpske ostvarila pozitivan efekat veći od 280.000 KM izražavajući očekivanja da će u ovoj godini taj efekat biti značajno veći.

Biznis.ba