secw

Energoinvest potpisao ugovor o strateškoj saradnji s njemačkom Wattkraft grupom

Autor: Biznis.ba
Energoinvest potpisao ugovor o strateškoj saradnji s njemačkom Wattkraft grupom
Foto: Energoinvest

Energoinvest d.d. Sarajevo, kao partner Sarajevske sedmice energije i klime (SECW), jučer je bio domaćin četvrtog dana ove manifestacije koja se odvijala pod sloganom "Dan Emerica Bluma".

Uvodni dio stručnog skupa otvorio je Mirza Ustamujić, direktor Energoinvesta, koji je predstavio aktivnosti kompanije, buduće planove s fokusom na projekte zelene energije te najavio saradnju s renomiranim firmama iz ovog sektora.

„Jako mi je drago što smo domaćini ovog eminentnog događaja na kojem imamo priliku razgovarati o izazovima i prilikama u području energetike i klimatskih promjena, ali i predstaviti aktivnosti koje će podržati našu viziju razvoja Energoinvesta. Povodom ponosa objavljujem da Energoinvest širi svoje aktivnosti u sektoru obnovljivih izvora energije te smo s velikim entuzijazmom danas ozvaničili partnerstvo s njemačkom Wattkraft grupom potpisivanjem Ugovora o strateškoj saradnji“, rekao je Ustamujić-

Ustamujić je naglasio da je Wattkraft jedan od evropskih lidera u oblasti sistemske integracije velikih solarnih postrojenja, dok je Energoinvest prepoznat kao firma s velikim ugledom i lider u izgradnji energetskih objekata.

„Ova prirodna sinergija stvara snažno partnerstvo koje nam omogućuje zajedničku implementaciju novih tehnologija, razmjenu iskustava i edukaciju naših inženjera, ali i značajan zajednički nastup, između ostalog, na tržištu Europske unije, gdje su tržišta Njemačke, Italije, Španjolske. , Portugal, Belgija prvenstveno su otvoreni za Energoinvest , Nizozemska, Luksemburg." – kazao je direktor Ustamujić.

Attila Der, Wattkraftov direktor prodaje za Istočnu Europu, izrazio je oduševljenje novom suradnjom.

"Zadovoljstvo nam je najaviti suradnju Wattkraft-a i Energoinvesta d.d., koja predstavlja značajan korak ka unapređenju obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini i okolnim regijama. Kao vodeći sistem integrator za velike projekte solarne energije, Wattkraft je predan pružanju Najsuvremenija tehnologija i stručnost, posebno u implementaciji fotonaponskih modula i solarnih sistema, zahvaljujući svojoj dugoj povijesti i iskustvu u sektoru, Energoinvest donosi decniju regionalnog iskustva i inovacija. Radujemo se zajedničkom uspjehu i poboljšanju energetsku tranziciju, od koje će imati koristi naši partneri i zajednice", rekao je Der.