Kompanije

FlyBosnia odgodila početak letenja, Egipćani preuzimaju liniju Sarajevo - Rijad

Autor: Biznis.ba
FlyBosnia odgodila početak letenja, Egipćani preuzimaju liniju Sarajevo - Rijad

Kompanija FlyBosnia, koja je za danas, 10. juna, najavila početak letova na relaciji Sarajevo - Rijad, odgodila je početak letenja za, najvjerovatnije, početak avgusta.

Letove između glavnog grada BiH i prijestolnice Saudijske Arabije na ovoj liniji do avgusta će obavljati egipatska avio kompanija Nesma Airlines, od 13. juna do 30. jula ove godine nakon čega se očekuje da FlyBosnia preuzme letove.

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH potvrdila je za Klix.ba je kompanija FlyBosnia trenutno u procesu dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova (AOC).

Kompanija FlyBosnia pored letova za Rijad planira i uvođenje linije za Džedu, ali i širenje svoje ponude na druge lokacije u budućnosti. Svoje planove zvanično planiraju otkriti nakon dobijanja dozvole.

Podsjetimo, početkom maja dvadeset mladih stjuardesa i stjuarda aviokompanije FlyBosnia uspješno su završili višemjesečnu obuku za kabinsko osoblje, a certifikate im je na Svečanoj ceremoniji dodijelio kapetan Amir Baralić. Aviokompaniju FlyBosnia osnovala je "Al Shiddi Group" iz Saudijske Arabije.

Biznis.ba / Klix.ba