Eksponencijalni rast

G-Petrol u BiH ima mrežu od 42 benzinske stanice i planira novo širenje

Autor: Biznis.ba
G-Petrol u BiH ima mrežu od 42 benzinske stanice i planira novo širenje
Foto: Biznis.ba

Na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, ove godine po prvi put se predstavila i kompanija G-Petrol koja upravlja mrežom Gazprom i NIS Petrol benzinskih stanica u BiH.

Uzeli su učešće promocijom Gazprom korporativne kartice, proizvodom namijenjenim “biznis to biznis“ licima.

"Radi se o korporativnom kanalu prodaje, koji nudi niz servisa, odnosno ono što je našem tržištu potrebno, a to je prije svega kvalitet goriva, cijena kao i usluga koja je 00-24 dostupna našim klijentima kroz web kabinete, odnosno kroz podršku ekspert koordinatora", navode iz ove kompanije za Biznis.ba.

Kada je riječ o protekloj poslovnoj godini, ističu da G-Petrol bilježi eksponencijalni rast iz godine u godinu te da su zadovoljni postignutim rezultatima u prvom kvartalu. 

Trenutno zapošljavaju oko 500 osoba, te upravljaju mrežom od 42 benzinske stanice.

"Što se tiče investicija, u planu je razvoj mreže benzinskih stanica širom BiH. Trenutno imamo jednu novotvorenu benzinsku stanicu u Istočnom Sarajevu. Mi smo u konstantnom istraživanju tržišta, kao i potreba, kako za klijente maloprodaje, tako i za klijente veleprodaje“, navode.

Stanje na tržištu je izazovno, te se Gazprom kao kompanija nastoji prilagoditi svim situacijama, kako na globalnom, tako i na lokalnom tržištu.

"Gazprom ima konkretne planove i strategije, koje se uvijek kreiraju krajem godine za naredne godine. To nam uvijek pomaže da ucrtamo jasan put šta želimo u narednoj godini, ali i onim koje su iza nas. Naša kompanija se uvijek usmjerava ka dugoročnim planovima“, navode.