Sve je moguće

Giorgio Armani nagovijestio velike promjene?

Autor: Biznis.ba
Giorgio Armani nagovijestio velike promjene?
Foto: Armani

Vlasnik italijanske modne imperije Giorgio Armani nije odbacio mogućnost da se njegova kompanija spoji s većom firmom u budućnosti.

"Nezavisnost od velikih grupa bi i nadalje mogla da bude pokretačka vrijednost za 'Armani grupu' u budućnosti, ali ne osjećam da mogu bilo šta isključiti", saopštio je Giorgio Armani u pisanom intervjuu za Bloomberg.

Prema njegovim riječima, uspjeh firme "Armani" uvijek je bio posledica prilagođavanja promenama koje donosi vreme.

Giorgio Armani, koji će za tri mjeseca proslaviti 90. rođendan, time je nagovijestio značajne promene u odnosu na prethodni period, u kome je insistirao na nezavisnosti brenda "Armani".

"Trenutno ne predviđam da bi nas mogao preuzeti neki veliki luksuzni konglomerat, ali kao što sam rekao, ne želim ništa da isključim apriori, jer bi to bio nepreduzetnički način delovanja", dodao je on.

Vlasnik "Armanija", koji prema Bloombergovoj listi milijardera raspolaže imovinom od 6,6 milijardi dolara, sada je otvoren i za eventualni izlazak na berzu i navodi da je to "opcija koja bi se mogla razmotriti, nadamo se u dalekoj budućnosti".

Ako bi veća modna kompanija preuzela "Armani", morala bi za to, prema procjeni Bloombergovih analitičara, da izdvoji između osam i 10 milijardi eura.

Njujorška agencija podsjeća da je "Armani" za 2022. prijavio prihode od 2,4 milijarde eura, dok je francuski modni konglomerat LVMH u istoj godini prihodovao skoro 80 milijardi eura.