Konkretna pomoć

Hifa-Oil: Stipendije za Barlova i Zulfića, podrška uručena i treneru

Autor: Biznis.ba
Hifa-Oil: Stipendije za Barlova i Zulfića, podrška uručena i treneru
Hifa-oil

Ismail Barlov jučer je stigao iz Francuske i sa sobom donio srebrnu medalju sa Paraolimpijskih igara u Parizu i veliku radost za Bosnu i Hercegovinu.

Godine truda i disciplinovanog treninga uz pomoć i podršku trenera, Amela Kape, donijele su rezultate. Nije mu ovo prva medalja, doduše, kao ni njegovom klupskom kolegi, Ismailu Zulfiću. Nizale su se medalje, kao i uspjesi koje ostvaruju zajedno, nerazdvojni od prvog dana kada su sklopili prijateljstvo na treninzima koji se održavaju na Olimpijskom bazenu u Sarajevu.

Podrška koju su dobili jedan u drugom pomogla im je da uvijek idu naprijed, da sanjaju i ostvaruju „nemoguće“, a podrška ljudi oko njih otvarala im je mogućnosti, davala podsticaj i pomoć u svakom trenutku. Poželjevši biti dio te podrške koja će Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću dati dodatnu motivaciju i na neki način nagraditi ih za radost koju su donijeli svima u BiH, kompanija Hifa-Oil na čelu sa Izudinom Ahmetlićem, predsjednikom uprave, ugostila je dječake, njihove roditelje i trenera. Izudin Ahmetlić istaknuo je ovom prilikom da su dječaci ponos svih nas i da je kompanija Hifa-Oil tu za sve što im je potrebno. Nakon razgovora i druženja, potpisani su ugovori o stipendiranju te će kroz narednih godinu dana dječacima biti obezbijeđene mjesečne uplate za školovanje i treninge.

„Prvo želim da vam čestitam na svemu što radite za ovu državu u ime cijele Hifa-Oil grupacije, u ime svih uposlenika i svoje lično ime. Vi ste momci podigli ljestvicu visoko i mnoge će biti stid što je ne mogu doseći. Hoću da znate da ste vi energija koja sada daje zadatak drugima i vjerujem da ćete motivirati mnoge, napojiti ih dobrom energijom koja im je potrebna da se pokrenu. Mi to vidimo i jako cijenimo. Jedni s drugima idemo naprijed i u tome se nećemo iscrpiti ili umoriti, jer znajte da niste sami“, poručio je Izudin Ahmetlić, predsjednik uprave Hifa-Oil.

Priča koju ovu dječaci grade zajedno osvojila je srca svih u našoj zemlji, ali i šire. Ipak ta priča ne bi bila moguća da trener Amel Kapo nije 2015. godine osnovao Plivački klub „Spid“, kao prvi i do tada jedini paraplivački klub u Bosni i Hercegovini. Prepoznavši veliku ulogu trenera kao motivatora i osobe koja predstavlja primjer humanosti, nesebičnosti i dobrote, kompanija Hifa-Oil odlučila je obezbijediti treneru, putem ugovora o sponzorstvu, sredstva za dalji rad i aktivnosti.

„Dobro ste to rekli, ovi dječaci su motivatori prije svega lično meni, a vjerujem i svim ostalim ljudima, pogotovo sad poslije ovih rezultata. Ovo je naš novi početak, idemo dalje, postavljamo uvijek više ciljeve i hvala vam što ste prepoznali ovu priču. Jako je lijep osjećaj znati da je neko tu uz tebe“, rekao je Amel Kapo.

Najmlađi evropski seniorski rekorder, Ismail Zulfić i osvajač srebrne medalje za BiH, Ismail Barlov, nerazdvojni dvojac, izrazili su sreću što su i ovoga puta zajedno dobili podršku koja će ih motivisati da ostanu posvećeni školi, kao i treningu. Idućeg puta idemo zajedno na Olimpijske igre i donosimo zlato, kažu kroz osmijeh.

Kompanija Hifa-Oil ostaje posvećena podršci dječacima koji svojim uspjesima, ali i ponašanjem, odnosom prema životu i društvenoj zajednici predstavljaju uzor i inspiraciju. Želimo im da ostvare svoje snove, snove o zlatnoj olimpijskoj medalji.