Najavljena nova zapošljavanja

Hrvatska kompanija podiže plate i dodatak za topli obrok

Autor: Biznis.ba
Hrvatska kompanija podiže plate i dodatak za topli obrok
Foto: Arhiv

Jamnica, firma iz sastava Fortenove grupe, ulaže dodatnih tri miliona eura u materijalna primanja svojih gotovo hiljadu zaposlenika.

To je, kako navode, najveće dodatno ulaganje dosad na godišnjoj osnovi za radnu snagu Jamnice, a odnosi se na povećanje bruto plata i dodatka za topli obrok od 1. aprila ove godine. Iz Jamnice su najavili i daljnja zapošljavanja.

"Ovo ulaganje proizlazi iz izvrsnih finansijskih rezultata koje je Jamnica ostvarila u prethodnoj poslovnoj godini.", izjavio je predsjednik Uprave Jamnice i Grupe pića Siniša Mužić.

Naveo je kako u Jamnici kontinuirano povećavaju materijalna primanja zaposlenima, a ovo je dosad najveće ulaganje, prenosi Index.hr.

Osim povećanja bruto plata Jamnica također kontinuirano ulaže i u dodatna primanja pa tako svaki zaposlenik Jamnice ima pravo na novčane nagrade: regres, božićnica, dar za dijete, uskrsnica te topli obrok.

U 2024. godine Jamnica će isplatiti najmanje 1.500 eura svakom zaposleniku, uz dodatni dar za svako dijete u iznosu od 120 eura, navodi se u saopćenju.