Kompanije

'Igman' Konjic - Kvalitetom i visokim standardima u poslovanju do novih tržišta

Autor: Biznis.ba
'Igman' Konjic - Kvalitetom i visokim standardima u poslovanju do novih tržišta

Privredno društvo Igman Konjic jedno je od najuspješnijih u namjenskoj industriji i najvećih izvoznika u BiH pred kojim se, zahvaljujući kvalitetu proizvodnje i visokim standardima u poslovanju, otvaraju nova tržišta.

- Nije teško biti uspješan, puno je bilo teže prije desetak godina kada nismo imali posla, niti plata, ali danas je to sasvim drugačije – izjavio je direktor Igmana iz Konjica Đahid Muratbegović.

U kompaniji je, po njegovim riječima, uposleno oko 1.200 radnika, plate su redovne, izmiruju i ostale obaveze, izvršavaju svoje planove i imaju već gotovo završenu poslovnu 2019. godinu.

- Imamo izuzetan kvalitet proizvodnje što je i uslov da se ovako visoko plasiramo i kotiramo na svjetskom tržištu. Također, otvaraju se nova tržišta, a u zadnje vrijeme to je Egipat, kao jedno od većih tržišta, te još neka druga i to nam daje optimizam za rad u narednim godinama – dodao je Muratbegović.

Muratbegović je danas u Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) u Sarajevu učestvovao u radu izborne Skupštine Udruženja metalske i elektro industrije (UMEI), kao i na Info danu metalaca 2018.

Biznis.ba / FENA