200 radnih mjesta

Ingram Srebrenik investirao 10 miliona KM u modernizaciju fabrike

Autor: Biznis.ba
Ingram Srebrenik investirao 10 miliona KM u modernizaciju fabrike
Foto: Ustupljena fotografija

Ingram Srebrenik, jedna od 11 proizvodnih kompanija u sastavu Bingo Group koja sada zapošljava 200 radnika, završila je investiciju od 10 miliona KM usmjerenu ka modernizaciji fabrike.

Uz novootvoreni pogon, betonaru i pogonsku prateću opremu, dodatno je započeta izgradnja novog objekta i nabavka potpuno automatizovane linije za proizvodnju betonske galanterije. Izvoz kompanije je u stalnom porastu. Visokokvalitetni proizvodi Ingrama traženi su u Srbiji i Hrvatskoj.

Nakon otvorenja ovog pogona, planira se ulaganje u novu ekološku proizvodnu liniju za hidratisanje kreča. Podsjetimo, nedavno je Bingo Group otvorila dva nova proizvodna pogona, oba na području Tuzlanskog kantona.

Osim Ingrama, unaprijeđeni su procesi u kompaniji za proizvodnju tekstila Kaletex Kalesija. Novi proizvodni pogon kompanije Kaletex prostire se na više od 1.600 m2, dok je 10 miliona KM investirano u Ingram, odnosno novu betonaru i prateću opremu.

Strateškim širenjem poslovanja i akvizicijama u proteklih 30 godina, Bingo je revitalizirao mnogobrojna postrojenja širom BiH, spasivši hiljade radnih mjesta i osiguravajući stabilan rast i razvoj kompanija.

Pored ulaganja u tehnologiju i opremu, te renoviranja prodajnih objekata, unaprijedili smo uslove rada za naše uposlenike, koji su stub Bingo grupacije" izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group.