MOraju vratiti 30.000 kofera

Izvršni direktor Emiratesa uputio izvinjenje zbog haosa u Dubaiju nakon poplava

Autor: Biznis.ba
Izvršni direktor Emiratesa uputio izvinjenje zbog haosa u Dubaiju nakon poplava
Foto: X

Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo izvinjenja kupcima tokom vikenda nakon što su historijske kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.

Stotine letova su bile prizemljene, a hiljade putnika je zbog toga ostalo blokirano.

"Želio bih ponuditi naše najiskrenije izvinjenje svakom korisniku čiji su planovi putovanja poremećeni tokom ovog vremena", napisao je šef firme Tim Clark u pismu objavljenom u subotu na web stranici vazdušne kompanije.

“Znamo da je naš odgovor bio daleko od savršenog. Priznajemo i razumijemo frustraciju naših korisnika zbog zagušenja, nedostatka informacija i zbrke na terminalima. Priznajemo da su dugi redovi i vrijeme čekanja neprihvatljivi.”

Iako je uslužno središte vazdušne kompanije u zračnoj luci Dubai ostalo otvoreno, "poplavljene ceste onemogućile su našim klijentima, pilotima, kabinskom osoblju i zaposlenicima zračne luke da dođu do zračne luke, kao i kretanje osnovnih potrepština poput obroka i drugih pogodnosti leta", Clark napisao.

Rekao je da je zračni prijevoznik preusmjerio desetke letova u utorak dok je bjesnila najgora oluja i da smo "tokom sljedeća tri dana morali otkazati gotovo 400 letova i odgoditi mnogo više, jer su operacije našeg središta i dalje bile pod izazovom nedostatka osoblja i opskrbe .”

Emirates je u srijedu izdao obavijest pozivajući putnike da ne dolaze u zračnu luku, osim u hitnim situacijama. Također je suspendirao prijave za one koji su trebali letjeti iz Dubaija, stavio embargo na prodaju karata i zaustavio povezne letove iz drugih gradova za Dubai, ostavljajući neke putnike zaglavljene širom svijeta, prenosi SEEbiz.

Društveni mediji bili su tih dana prepuni ljutitih objava putnika koji su rekli da nisu primili pomoć osoblja Emiratesa i da nisu mogli kontaktirati nikoga u firmi.

Neki su ljudi rekli da su bili zaglavljeni u zračnoj luci više od 20 sati, a drugi, "zatočeni" u stranim gradovima i povezanim zračnim lukama, rekli su da su morali sami rezervirati povratak kući nakon što nisu dobili pomoć od Emiratesa.

Od subote, ponovo su uspotavljeni redoviti letovi Emiratesa. U pismu je Clark rekao da vazdušna firma još uvijek ima više od 30.000 komada kofere za vratiti klijentima.