Jedan od najbogatijih ugovora

Koliko je Tiger Woods zaradio od saradnje sa Nikeom?

Autor: Biznis.ba
Koliko je Tiger Woods zaradio od saradnje sa Nikeom?
Foto: X

Legendarni golfer Tiger Woods završio je 27 godina dugu saradnju sa Nikeom.

Woods se oglasio na društvenim mrežama i iskazao veliko poštovanje svima koji su učestvovali u razvoju brenda kroz njegovu karijeru.

"Prije više od 27 godina, imao sam sreću da započnem partnerstvo sa jednim od najpoznatijih brendova na svijetu. Tadašnji dani bili su ispunjeni sa toliko nevjerovatnih trenutaka i uspomena, ako bih počeo da ih imenujem, moglo bih da trajem zauvijek. Strast i vizija Phila Knighta spojili su ovo partnerstvo Nikea i Nike Golfa i želim da mu se lično zahvalim, zajedno sa zaposlenima u Nikeu i nevjerovatnim sportistima sa kojima sam imao zadovoljstvo da radim na tom putu. Ljudi će pitati da li postoji još jedno poglavlje. Da, sigurno će biti još jedno poglavlje. Vidimo se u Los Angelesu", napisao je Woods na Twitteru.

U medijima se pojavila informacija da je Woods od Nikea za to vrijeme zaradio između 500 i 660 miliona dolara. Posljednji ugovor koji je s njima potpisao bio je 2013. godine i bio je vrijedan 200 miliona dolara.

Inače, Nike se 2016. godine počeo distancirati od golfa pa su objavili da će prestati proizvoditi opremu za ovaj sport.

Dodajmo da Woods nije jedini sportista koji je odlučio napustiti ovu kompaniju budući da je takvu odluku donio i još jedan golfer Jason Day.