Kompanije

Kompanija BIMAL proglašena 'Europskom najkompanijom - Lider 2019'

Autor: Biznis.ba
Kompanija BIMAL proglašena 'Europskom najkompanijom - Lider 2019'

Brčanska fabrika jestivog ulja BIMAL proglašena je "Europskom najkompanijom - Lider 2019", dok je njezin proizvod BIMAL suncokretovo ulje dobilo specijalnu nagradu "Najbrend godine", odlučio je žiri Nezavisne agencije za izbor najmenadžera prilikom svečane dodjele nagrada u Banjoj Luci.

"Najkompanija i najbrend su vrijedna priznanja koja ćemo s ponosom donijeti u našu fabriku u Brčkom. Ove nagrade predstavljaju rad svakog od naših zaposlenih koji, slijedeći viziju razvoja naše Uprave, uspješno realiziraju zajedničke BIMAL ciljeve", kazala je Nataša Pucar, ravnateljica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluje kompanija BIMAL.

Vrhunski kvalitet jestivog ulja BIMAL dolazi iz fabrike koja je certificirana u skladu sa sedam međunarodno priznatih standarda i to ISO 9001:2015, IFS, ISCC, Halal, Kosher, GMP+ i BEZ GMO Proizvedeno standardu, priopćili su iz BIMAL-a.

"Brendirati proizvod za nas znači prije svega stalnu brigu o kvalitetu i sigurnosti tog proizvoda. Upravo iz ove posvećenosti naš BIMAL je visokokvalitetno jestivo ulje koje dolazi iz BEZ GMO proizvodnje i svojim kupcima daje siguran proizvod", istaknula je Pucar.

Iz BIMAL Grupe podsjećaju kako su nedavno uspješno završili postupak preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja „Novo sunce“ i time službeno postali većinski vlasnik fabrike u Srbiji.

"Ovom kupovinom BIMAL je jedna od rijetkih kompanija koje su napravile akviziciju iz Bosne i Hercegovine u Srbiji. U cilju proširenja proizvodnih kapaciteta BIMAL će zajedno s fabrikom 'Novo sunce' godišnje plasirati više od 250.000 t poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća i izvozna tržišta", navodi se iz BIMAL-a.

Biznis.ba / FENA