generalni direktor

Kumrić: Kompanija Lukavac Cement najbolja cementara u bivšoj Jugoslaviji

Autor: Biznis.ba
Kumrić: Kompanija Lukavac Cement najbolja cementara u bivšoj Jugoslaviji
Foto: Lukavac Cement

Predstavnici kompanije Lukavac Cement najavili su danas na konferenciji za medije da će večeras u 20 sati na platou ispred Centra za kulturu Lukavac prirediti besplatan koncert Dubioze Kolektiv i Divanhane kao poklon sugrađanima povodom obilježavanja 50. rođendana kompanije.

Cementara u Lukavcu je počela s radom 1974. kao OOUR u sastavu SODA-SO kombinata. Nakon privatizacije 2001. bila je u vlasništvu kompanije Alas International Austria. Od 2023. je u vlasništvu mađarske Talentis Grupe.

Generalni direktor Lukavac Cementa Stjepan Kumrić čestitao je i zahvalio na tom značajnom jubileju svim bivšim i sadašnjim radnicima koji su omogućili da cementara tako dugo bude uspješna.

Istakao je da je to trenutno najbolja cementara u bivšoj Jugoslaviji koja radi u skladu s evropskim standardima i najavio da će im i ubuduće prioritet biti ekološki pristup i efikasno upravljanje gorivima, prenosi Fena.

Ambasador Mađarske u BiH Krisztian Posa poručio je da mađarski investitori na zapadnom Balkanu imaju iste ciljeve kao i ljudi koji su decenijama radili u ovakvim kompanijama a to je da za svoj rad i trud budu cijenjeni i da imaju stabilnu i prosperitetnu budućnost.

Izrazio je uvjerenje da će novi vlasnici voditi kompaniju koja osim profita stvara i vrijednosti za cijelo društvo.

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić naveo je da je fabrika cementa u Lukavcu jedan od najboljih primjera privatizacije u BiH te da vjeruje da će nova vlasnička struktura nastaviti uspješno voditi kompaniju.

Član Nadzornog odbora Dušan Lasić najavio je nastavak uspješnog razvoja cementare i povećanje udjela korištenja alternativnih goriva.