Kompanije

Meggle podržava rad lokalnih farmera i investira u održivu budućnost

Autor: Biznis.ba
Meggle podržava rad lokalnih farmera i investira u održivu budućnost

U cilju rasta i razvoja u sektoru mljekarstva, kompanija Meggle je odlučila podržati rad lokalnih farmera, svojih sadašnjih i budućih kooperanata, kroz program nepovratnog finansiranja projekata koji se odnose na nabavu visoko steonih junica.

Kompanija Meggle je ovaj program predstavila danas u Bihaću gdje je upriličen dan druženja sa kooperantima - Farmer's Day.

"Mi vjerujemo da u Bosni i Hercegovini postoji odlična osnova za rast i razvoj u sektoru mljekarstva, jer imamo nevjerovatne prirodne potencijale i vrijedne ljude koji ih znaju koristiti. Svjedoci smo da našu zemlju napušta stanovništvo u potrazi za boljim poslovnim prilikama, zato smo odlučili napraviti korak više prema našim farmerima te kroz nepovratne podsticaje pomoći održavanje i razvoj njihovih biznisa. Smatramo da na ovaj način ulažemo u održivost domaće mliječne industrije, odnosno bh. privrede, ali i da dajemo priliku lokalnom stanovništvu za normalnu zaradu i ostanak u matičnoj zemlji", poručili su iz Megglea.

Kompanija Meggle u BiH uspješno posluje više od 20 godina tokom kojih je, kroz brojna ulaganja i investicije, značajno doprinijela ekonomskom razvoju zemlje.

Otkupom sirovog mlijeka sa domaćih farmi, čije krave pasu na visini od preko 500 m nadmorske visine, Meggle godinama proizvodi vrhunsko domaće mlijeko, a na stolove potrošača, uz pomoć najmodernije tehnologije, donosi ono najbolje iz prirode. Ovu tradiciju zdrave domaće proizvodnje svakako namjerava nastaviti i u budućnosti, zbog čega je investicija u lokalne farme pametan, ali i društveno odgovoran poslovni korak, saopćili su.

Biznis.ba