Kompanije

Meta priprema 'novi, bolji' Twitter, ovako će izgledati

Autor: Biznis.ba
Meta priprema 'novi, bolji' Twitter, ovako će izgledati

Kompanija Meta priprema se za lansiranje aplikacije Threads koja će biti Twitter rival, a slike koje je pokazala svojim zaposlenima procurile su u javnost.

"Projekat 92" je interni naziv nove Meta aplikacije koja je izgrađena na osnovi društvene mreže Instagram, a glasine sugerišu da će njen zvanični naziv biti "Threads", piše GSM Arena. Nova društvena mreža će biti direktan Twitter rival, što se može vidjeti već i iz njenog naziva.

Naime, na društvenoj mreži Twitter postoje objave koje se mogu objavljivati u zasebnim nizovima poruka, i zovu se upravo Twitter threads.

Na osnovu slike ekrana koja se pojavila u javnosti, vidi se da interfejs nove aplikacije podseća na izgled hibrida između Twitter-a i Instagrama. To je bilo očekivano s obzirom na to da se ranije pojavila informacija da će nova mreža biti integrisana sa Instagram-om.

Ipak, sa slika se vidi da veoma podsjeća na Twitter, samim tim što je zasnovana na tekstu i ima opciju pomenutih grupisanih objava. Jedan od direktora u kompaniji Meta rekao je da će nova aplikacija koristiti ActivityPub protokol društvenih mreža koji će korisnicima omogućiti da svoje Instagram naloge i pratioce prebace na novu mrežu.

Iz kompanije je stigla i zvanična informacija da je nova mreža "Meta odgovor na Twitter", a ona će ujedno popunjavati profile informacijama o Instagram nalozima korisnika.

Kompanija je navodno dobila više zahtjeva od javnih ličnosti i kreatora internet sadržaja da "napravi stabilnu Twitter alternativu" kojom se bezbjedno upravlja.

Biznis.ba / NN