Kompanije

Ministry of Programming iz BiH među 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija

Autor: Biznis.ba
Ministry of Programming iz BiH među 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija

Na ovogodišnjem jubilarnom 20. izdanju Deloitteovog konkursa 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija Srednje Evrope sudjelovale su kompanije iz 18 zemalja, a u glavnoj kategoriji Technology fast 50, Ministry of Programming se plasirao kao jedina kompanija iz BIH i jedina kompanija izvan Evropske unije.

U glavnoj kategoriji konkursa (Technology Fast 50), među 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija ove godine se plasiralo po prvi put čak 37 novih kompanija te je postalo posve jasno kako je regija žarište inovativnih i kreativnih mladih kompanija koje oblikuju budućnost. Ovo također ukazuje na „dobro zdravlje“ tehnološkog sektora u regiji, jer kompanije koje su pokrenule poslovanje prije samo nekoliko godina ostvarile su značajan rast i postale etablirane brzorastuće tehnološke kompanije.

Softverska kompanija Ministry of Programming se po prvi puta plasirala na listu 50 najbrže rastućih, i to na 21. mjestu sa stopom rasta od 813%.

Ministry of Programming je softverska kompanija osnovana 2015. godine u Sarajevu koja teži poduzetnicima omogućiti kreiranje, poboljšavanje i uspjeh novih produkata i usluga.

Prije dvije godine su dobili nagradu Vijeća stranih investitora za najinovativniju kompaniju u BiH, a inovativna rješenja njihove start-upe pozicionira i na listu 3 od najboljih 50 startupa u Evropi prema nedavnom istraživanju Google-a i McKinsey-a.

Biznis.ba / FENA