Sklavenitis

Najveći maloprodajni lanac u Grčkoj planira širenje na prostore Balkana

Autor: Biznis.ba
Najveći maloprodajni lanac u Grčkoj planira širenje na prostore Balkana
Foto: Sklavenitis

Najveći maloprodajni lanac u Grčkoj planira međunarodne operacije i ulazak u više zemalja, među kojima su i neke sa prostora Balkana.

To su nezvanična saznaja portala Retail Serbia, koji objašnjava da Sklavenitis grupa posluje sa super i hipermarketima Sklavenitis u Grčkoj i na Kipru, kao i veleprodajnim centrima The Mart (nekadašnji Makro/METRO AG). U sklopu kompanije posluje i lanac Xalkiadakis na Kritu.

Grupa trenutno ima udio od preko 30 posto u Grčkoj i zabilježila je rekordne rezultate i promet od preko 4,4 milijarde eura.

Kompanija je započela aktivnosti za međunarodne operacije, a nezvanično se saznaje da bi zemlje Balkana mogle biti prve sa kojima se planira ulazak i poslovanje sa brendom Sklavenitis.

Grupa je nedavno kupila lokaciju za izgradnju još jednog logističkog centra, a pored maloprodajne mreže u sklopu kompanije posluju i pojedini proizvodni kapaciteti u sektoru papira.

Sklavenitis grupa trenutno posluje sa više od 500 objekata Sklavenitis, 18 veleprodajnih The Mart objekata i sa 40 supermarketa Xalkiadakis koji su se nekada nalazili u vlasništvu kompanije Veropoulos.

Sklavenitis je posljednjih godina velika sredstva investirao i u online prodavnicu koja u ponudi ima više desetina hiljada artikala.

Brend Sklavenitis nije prisutan na televizijama i društvenim mrežama, a grupa trenutno zapošljava 37.000 radnika.