Finansijski problemi

Nezaustavljiv pad X-a otkako ga je preuzeo Musk

Autor: Biznis.ba
Nezaustavljiv pad X-a otkako ga je preuzeo Musk
Foto: Elon Musk

Vrijednost platforme X opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Elon Musk i promjenio naziv Twitter, objavila je američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge Fidelity koja ima udio u platformi.

Zajednički fond Fidelityja, koji posjeduje udio u platformi X, umanjio je vrijednost svojih udjela, a podatke o tome dobio je američki sajt Axios i procjenjuje da sada vrijednost platforme iznosi oko 12,5 milijardi dolara.

Taj fond je naveo da je do novembra prošle godine vrijednost njegovih dionica u platformi X opala za 71,5 odsto od kada je Musk kupio taj društveni medij, objavio je Guardian, prenosi Tanjug.

Musk je kupio Twitter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine, a promjenio je naziv platforme u X u julu ove godine.

Broj mjesečnih korisnika platforme X opao je za 15 odsto tokom prve godine od Muskovog preuzimanja usljed zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na platformi.

Od Maskovog preuzimanja, X je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.

EU je u septembru izdala upozorenje Musku nakon što je otkrila da X ima najveći broj objavljenih dezinformacija od svih velikih platformi društvenih medija.

Musk je vratio niz ljudi na platformu X kojima je ranije bio zabranjen pristup, uključujući bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.