galeria

Njemački lanac robnih kuća prodaje svoje turističke agencije

Autor: Biznis.ba
Njemački lanac robnih kuća prodaje svoje turističke agencije
Foto: Galeria

Veliki njemački lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof prodao je svoj odjel putničkih agencija njemačkom automobilističkom klubu ADAC.

Ugovor je sklopljen, a transakcija će stupiti na snagu u oktobru, objavili su u srijedu Galeria u Essenu i ADAC istovremeno u Frankfurtu.

ADAC je najveće njemačko automobilsko udruženje koje pruža niz usluga uključujući pomoć na cesti, planiranje putovanja i osiguranje te zagovaranje prava vozača.

Ugovor uključuje 70 Galeria putničkih agencija i značit će da će ADAC navodno povećati broj svojih putničkih agencija na više od 240.

Kupoprodajna cijena cijele transakcije nije objavljena. Izgledom će prostori nastaviti kao turistička agencija Galeria, dopunjena brendom ADAC.

"Vrlo smo zadovoljni što možemo dodatno proširiti našu tržišnu poziciju", rekao je Andreas Hartel iz ADAC-a, a prenosi SEEbiz.

Firma je, rekao je, oduševljena što će se više od 280 iskusnih, predanih i visoko profesionalnih savjetnika za putovanja pridružiti ADAC-u. "Zahvaljujući njima, svi korisnici Galerije i ADAC putovanja mogu biti usluženi još bolje i osobnije."

Izvršni direktor Galerije Oliver van den Bossche također je dao pozitivnu notu.

"Sada se možemo koncentrirati na našu temeljnu kompetenciju robnih kuća s našim snažnim asortimanom proizvoda i istovremeno zadržati stručnost i učestalost kupaca putničkih agencija Galeria u našim trgovinama."

Zaključivanje ugovora je "početni signal za još mnogo snažnih partnerstava za Galeriju", rekao je.

Lanac robnih kuća Galeria prolazi kroz ozbiljnu krizu, uključujući i stečajne postupke, a 1. augusta novi bi vlasnici trebali postati američka investicijska kompanija NRDC i holding poduzetnika Bernda Beetza.

Do septembra će se broj trgovina s 92 smanjiti na 83.