prehambena grupacija

Održan 8. Innovation day AS Holdinga, nagrađeni najbolji inovatori

Autor: Biznis.ba
Foto: Ilustracija

Jedna od najvećih prehrambenih grupaciju u BiH AS Holding na Igmanu je održala 8. po redu Innovation day. AS Holding tradicionalno održava Innovation day koji je prva uveo u svoje poslovanje i koji je postao dio korporativne kulture i najvažnijih vrijednosti grupacije.

Najveće kompanije članice AS grupacije su Klas, AS Jelah, Vispak, Solana, Napredak, Fortitudo koje zajedno sa drugim kompanijama čine jednu od najuspješnih grupacija u BiH a njihovi brandovi Zlatna džezva, Oaza, Zlatni puder, Maza, Kent, Vispak i drugi nalaze se na policama više od 30 zemalja.

Na ovom događaju nagrađuju se uposlenici koji su u toku godine davali najbolje prijedloge za inovacije i uštede u svim kompanijama grupacije.

Specijalni gost, Abas Arslanagić, proslavljeni rukometni igrač i trener, sa oko 120 uposlenika AS grupacije podijelio je svoja iskustva koja je stekao na putu do uspjeha.

Na putovanje u "svijet naših vrijednosti" kroz interaktivnu radionicu vodio je multidisciplinarni HR i IT tim, prenosi Fena.

Nagrađeni su inovatori koji su primili priznanja i novčane nagrade.

Amir Ibrahimagić iz Solane Tuzla dobio je prvu nagradu u kategoriji inovacija a u kategoriji ušteda prvu nagradu je dobio Mehemed Agić iz AS Holdinga. Ostali dobitnici nagrada su: Kata Dusper, Muris Saltagić, Irhad Hadžimehmedagić, Muhamed Muzaferija, Amir Džakmić, Hasan Čimić, Belma Karahasanović, Amna Saračević, Adisa Mervan.

Nagradu za najviše poslanih prijedloga za inovacije i uštede u ovom ciklusu dobila je kompanija Klas.

- Drago mi je da je innovation day postao tradicionalni događaj koji je postao i dio naše korporativne kulture. Ove godine smo imali 98 prijava inovacija i ušteda preko naše specijalno razvijene web platforme za unapređenje inovacija čime je pokazano veliko interesovanje uposlenika za unapređenje procesa i razvoj novih proizvoda - izjavio je Rusmir Hrvić , predsjednik Uprave AS Holdinga.

Pored dodjele nagrada i dobre zabave učesnici su kroz team building aktivnosti i planinarenje uživali u prirodnim ljepotama Igmana.