duhanska firma

Philip Morris obustavlja prodaju nikotinskih vrećica Zyn u SAD-u

Autor: Biznis.ba
Philip Morris obustavlja prodaju nikotinskih vrećica Zyn u SAD-u
Foto: X

Iz duhanske firme Philip Morris International rekli su da će obustaviti online prodaju na stranici Swedish Matcha North America ZYN.com jer je proizvođač nikotinskih vrećica dobio sudski poziv iz Washingtona.

Philip Morris kupio je Swedish Match za 14,9 milijardi eura u 2022. jer firma nastoji smanjiti svoju ovisnost o cigaretama zbog strožih propisa i prelaska potrošača na alternative duhanu i tradicionalnim cigaretama.

Firma je priopćila da je Swedish Match North America primio sudski poziv od glavnog državnog advokata u kojem se traže informacije o njegovoj usklađenosti sa zakonom iz 2022. godine kojim je zabranjena prodaja svih aromatiziranih duhana u Washington DC-u, uključujući sintetičke nikotinske proizvode s okusima.

Philip Morris je priopćio da namjerava udovoljiti zahtjevu Washingtona i da je moguće da će morati platiti kaznu ako se pokaže da je došlo do određenih propusta. Iz firme su rekli da je preliminarna istraga pokazala da je u DC-u bilo prodaje nikotinskih vrećica s okusom, uglavnom povezanih s određenim prodajnim platformama i nekim neovisnim trgovcima.

“Swedish Match provodi potpuni pregled svog poslovanja, a posebno opskrbnog lanca u DC-u i drugim mjestima u SAD-u gdje se mogu primjenjivati ​​zabrane prodaje nikotinskih proizvoda s okusom i privremeno obustavlja svu prodaju na stranici ZYN.com dok se ta procjena ne završi”, rekao je glasnogovornik Philip Morrisa, a prenose Financije hr.

Philip Morris je profitirao od velike potražnje za nikotinskim vrećicama Zyn u SAD-u, piše Reuters, za koje firma kaže da ne sadrže duhan.

U rezultatima prvog tromjesečja, objavljenim u april 2024., isporuke Zyn nikotinskih vrećica porasle su za gotovo 80 posto u poređenju s prošlom godinom.