Kompanije

Porsche predstavio najnovije remek-djelo: Stigao je novi Cayenne

Autor: Biznis.ba

Spektakularnim događajem na jedinstvenoj lokaciji Green Park Sarajevo, Porsche je sinoć predstavio svoje najnovije remek-djelo, potpuno preobraženi Porsche Cayenne.

Ovom nezaboravnom događaju prisustvovali su brojni gosti i prijatelji Porsche Centra Sarajevo iz svijeta sporta, mode, kulture, auto-moto industrije, kao i poznati influenseri.

Pod sloganom "FURTHER TOGETHER", osluškujući želje mnogobrojnih prijatelja i članova Porsche zajednice, s novim Cayenne modelom ostvarena je i vizija beskompromisnog luksuza i inovacija. Nastao kao rezultat jednog od najopsežnijih fejsliftinga u istoriji Porschea, Cayenne predstavlja sve ono što jedan luksuzan automobil istaknutih performnsi treba da ima.

Sa svojim impresivnim izgledom i sofisticiranim unutrašnjim prostorom, novi Cayenne je oduševio sve koji su imali prilike sinoć biti dio ovog velikog događaja.

Filozofija "Further Together" nosi poruku zajedništva, odlučnosti i neprekidnog napretka, poručio je Armin Mulović, brend menadžer Porsche-a BH, tokom predstavljanja novog Cayenne-a.

“Zahvaljujući vama, našim vjernim kupcima i ljubiteljima brenda, nastavljamo putovati prema budućnosti zajedno, hrabro istražujući nove horizonte automobilske industrije. Porsche Cayenne je uvijek bio sinonim za spoj snage, performansi i izvanrednog dizajna, a ovaj novi model nadilazi sve granice. Sa svakim detaljem pažljivo osmišljenim, novi Cayenne donosi jedinstvenu vožnju koja vas osvaja”, rekao je Mulović.

On je naveo da su očekivanja velika, uzimajući u obzir da ukupan broj prodaje Porsche vozila u Bosni i Hercegovini, otprilike 50 do 60% otpada na Cayenne.

“On je u svom segmentu model koji prednjači. Već imamo na stanju oko dvadeset vozila i sedam narudžbi. Naravno, nakon ovog event-a očekujemo još veću potražnju, za narednu godinu”, izjavio je Mulović.

Ono što se moglo vidjeti tokom prezentacije jeste da Cayenne sa novim konceptom unutrašnjosti “Porsche Driver Experience”, i u kombinaciji sa prefinjenom udobnošću i dinamikom, nudi vrhunski doživljaj vožnje.

Mnoge je impresionirao i podatak da novi Cayenne, iako nudi prostor za pet osoba i dalje predstavlja sportski automobil, te se tako savršeno uklapa u različite životne stilove, pružajući svakodnevno uzbuđenje kroz brojne mogućnosti prilagođavanja.

Ono što je glavni utisak velikog otkrivanja Porsche Cayenne-a jeste da su ovim automobilom još jednom pomjereni standardi u automobilskoj industriji, i to spajajući eleganciju, snagu i tehnologiju, onako kako to samo Porsche zna.

Na ovaj način, Porsche ne samo da je predstavio novi Cayenne, već je još jednom dokazao svoju predanost kvalitetu i dizajnu, ne ostavljajući nikog ravnodušnim.

Biznis.ba