Pametno rješenje

Predstavljen prototip prvog bh. električnog skutera – e-scooter by CORE

Autor: Biznis.ba
Predstavljen prototip prvog bh. električnog skutera – e-scooter by CORE
Core Scooter

Uz strateškog partnera od otvaranja fabrike do ceste za godinu dana

Večeras je u Sarajevu predstavljen prototip prvog bh. električnog skutera iza kojeg stoji kompanija CORE – e-scooter by CORE. Iza vrhunske inovacije stoje CORE inženjeri sa više od decenije iskustva u saradnji sa svjetskim premium brendovima iz autoindustrije. Predstavljeni prototip u potpunosti je sastavljen od dijelova i tehnologije proizvedenih u Bosni i Hercegovini. Namjera kompanije CORE jeste da upravo u našoj zemlji uz strateškog partnera grade fabriku za serijsku proizvodnju. E-scooter by CORE predstavlja spoj urbanog životnog stila sa vrhunskom tehnologijom, dizajnom i ekološkim rješenjima.

„Samo inovacija omogućava napredak. Uložili smo svoje znanje kako bismo dobili pametno rješenje za urbano okruženje. Željeli smo moderan, urban, trendovski dizajn, da bude na prvu atraktivan, oličenje modernog životnog stila, i da po svojim tehnološkim karakteristikama bude jedinstven proizvod na tržištu!“, istakao je suvlasnik i generalni direktor kompanije CORE doo, Jens Ceribašić, koji je i glavna osoba koja stoji iza koncepta e-scooter by CORE. 

Električni skuter obiluje inovativnim tehnološkim rješenjima kao što je otključavanje i paljenje pomoću koda, povezivanje sa mobilnim telefonom ili tabletom vozača ili sa internetom, tehnologija ekrana osjetljivog na dodir. U zavisnosti od postavki skuter će se moći kretati maksimalnom brzinom do 110km/h, a domet će mu biti do 100 kilometara. Punjenje će biti moguće kući/na poslu pomoću obične utičnice na izmjeničnu struju od 110V-220V, kao i na javnim stanicama za punjenje. Pažnju će posebno privući njegov moderan i elegantan dizajn upotpunjen LED svjetlima. „Inovacija, održivost, jednostavnost, mogućnost povezivanja – ključne su riječi koje opisuju naš skuter. Zahvaljujući našoj rigoroznoj filozofiji kvaliteta – po uspostavljanju strateškog partnerstva za godinu dana od otvaranja fabrike prvi skuteri već mogu biti na ulicama gradova, nadamo se prvo Sarajeva i drugih bh. gradova, pa cijelog svijeta!“, zaključio je Ceribašić.

„Za poslovni uspjeh je osim inovativnog proizvoda, privlačnog dizajna i vrhunske tehnologije važno imati i ozbiljan biznis plan, kako bi svi segmenti učestvovali u poslovnom uspjehu jednom kad se proizvod plasira na tržište. Pomno smo razvili i ovaj dio i bez dileme možemo reći da je priča o e-scooter by CORE izvrsna poslovna prilika jer je ovaj skuter budućnost prenaseljenih urbanih sredina. Vizija nam je da tu budućnost kreiramo u BiH i u auto industriji stavimo i BiH na mapu proizvođača električnih vozila“, istakao je Nihad Velagić, generalni menadžer kompanije CORE.

Večerašnjim događajem kompanija CORE je proslavila 13. rođendan a rođendansku atmosferu upotpunila je i Nina Badrić. CORE od 2011. sa uredima u Sarajevu, Minhenu, a odnedavno i u Dubaiju, uspješno djeluje u oblasti razvoja i konstrukcije automobila, što podrazumijeva njihov interijer i eksterijer i to od samog koncepta pa do serije. CORE inženjeri stoje iza desetina rješenja za premium brandove kao što su Rolls Royce, Maserati, Porsche, BMW, MINI, Bentley, Mercedes-Benz i druge. Također, kompanija bilježi uspjeh i u uslugama iz oblasti softvera i informatike.

Više o kompaniji na www.core.ba