Kompanije

Produžen rok apliciranja za uvođenje inovacija u preduzeća iz Zenice

Autor: Biznis.ba
Produžen rok apliciranja za uvođenje inovacija u preduzeća iz Zenice

Agencija za razvoj preduzeća - Eda, u saradnji sa Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA i Službom za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenice, produžila je rok i proširila spisak prihvatljivih djelatnosti MSP u javnom pozivu za uvođenje inovacija u MSP sa područja Grada Zenica.

Krajnji rok za dostavljane prijava je 21. april 2021. do 15.00 sati. Dopunjena lista sa prihvatljivim djelatnostima MSP iz Zenice koja mogu aplicirati na ovaj javni poziv se nalazi u prilogu Uputstva - Lista prihvatljivih MSP prema statističkoj klasifikaciji.

Javni poziv sa Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na linku //edabl.org/wp-content/uploads/2021/03/JP-Zenica-produ%C5%BEen-rok.pdf

Ukupan raspoloživi iznos za sufinansiranje konsultantskih usluga za ovaj javni poziv je 100.000 KM. Maksimalan pojedinačni iznos sufinansiranja iz vaučer programa iznosi 14.000 KM, dok je minimalni iznos 5.000 KM. Podnosioci prijava su dužni obezbijediti sufinansiranje predloženih konsultantskih usluga iz sopstvenih izvora, u skladu sa navedenim u Uputstvu.

Cilj javnog poziva je unapređenje konkurentnosti MSP sa područja Grada Zenice, kroz proces uvođenja inovacija koji osigurava unaprijeđenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju.

Javni poziv je raspisan u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini - SBA u BiH“, koji finansira Švedska, saopćeno je iz Agencije Eda.

Biznis.ba / FENA