najam na deset godina

Revolut seli globalno sjedište u glavnu londonsku četvrt

Autor: Biznis.ba
Revolut seli globalno sjedište u glavnu londonsku četvrt
Foto: Ilustracija

Britanska firma za finansijsku tehnologiju Revolut objavila je u četvrtak da planira preseliti svoje službeno sjedište u Londonu u Canary Wharf, glavnu finansijsku četvrt u gradu.

Revolut će preseliti svoje globalno sjedište u zgradu YY London u središtu Canary Wharfa. Firma je ugovorila najam zgrade na 10 godina.

Kao rezultat toga, Revolut će povećati svoj kancelarijski otisak za 40% na 113.000 četvornih stopa i zauzimati četiri sprata.

Planira prikazati svoj logo na dva znaka sa strane nove zgrade – oponašajući trend naslijeđenih brendova banaka, kao što su HSBC, Barclays i Citigroup. Revolut je rekao da znakovi i dalje podliježu građevinskoj dozvoli.

HSBC je nedavno najavio da će premjestiti svoje svjetsko sjedište iz svog 45-spratnog tornja Canary Wharf do 2027. kada mu istekne trenutačni najam, prenosi SEEbiz.

Do toga je došlo nakon što je firma rekla da će smanjiti uredski prostor za gotovo 40% na globalnom nivou kako bi smanjila troškove i odgovorila na trend hibridnog rada.

Canary Wharf je glavna financijska četvrt Londona, dom mnogih najvećih svjetskih banaka, osiguravatelja i drugih finansijskih institucija