njemački proizvođač oružja

Rheinmetall u Ukrajini otvorio pogon za proizvodnju i popravak oklopnih vozila

Autor: Biznis.ba
Rheinmetall u Ukrajini otvorio pogon za proizvodnju i popravak oklopnih vozila
Foto: X

Njemački proizvođač oružja Rheinmetall otvorio je pogon za popravak i proizvodnju oklopnih vozila u Ukrajini, objavilo je ukrajinsko Ministarstvo strateške industrije.

Servisni centar, zajedničko ulaganje Rheinmetall-a i ukrajinske partnerske firme, omogućit će brzi popravak i održavanje njemačke opreme u Ukrajini, priopćilo je Ministarstvo.

"Uspostava zajedničkog proizvodnog pogona s Rheinmetallom nije samo korak prema pobjedi Ukrajine, već i značajna prekretnica u razvoju arsenala slobodnog svijeta", rekao je ministar Oleksandr Kamyshin u izjavi.

Njemački proizvođač opskrbljuje Ukrajinu oružjem za rat protiv Rusije, koji je započeo u februaru 2022. Njegovi proizvodi uključuju borbena vozila pješaštva Marder i borbene tenkove Leopard.

U objektu će biti zaposleni ukrajinski stručnjaci, a tehnički nadzor vršit će predstavnici njemačke firme, navodi se u priopćenju.

Fotografija koju je objavilo ministarstvo prikazuje Armina Pappergera, izvršnog direktora Rheinmetalla, u pancirnom prsluku.

"Vrlo nam je važno podržati Ukrajinu učinkovito i pouzdano", rekao je Papperger u ukrajinskom priopćenju, ističući da rezervne dijelove treba isporučiti promptno, prenosi SEEbiz.

Rheinmetall je prošle godine najavio da će zajedničko ulaganje biti aktivno u područjima servisa i održavanja te montaže, proizvodnje i razvoja vojnih vozila.

Uz podršku zapadnih odbrambenih firmi, Ukrajina se u budućnosti želi pozicionirati kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača oružja.