Kompanije

Sarajevska filijala kompanije Gebrüder Weiss obilježava deset godina rada

Autor: Biznis.ba
Sarajevska filijala kompanije Gebrüder Weiss obilježava deset godina rada

Austrijska transportno-logistička kompanija Gebrüder Weiss, koja je prije deset godina otvorila filijalu u Sarajevu, bilježi stabilan u kontinuiran rast na tržištu Bosne i Hercegovine.

Prema pokazateljima prezentiranim danas na pres-konferenciji u Sarajevu, ova je kompanija krenula s poslovanjem u BiH 2008. godine s malim timom od šest ljudi i u prvoj godini postojanja ostvarila promet od oko 250.000 KM, da bi proteklu poslovnu 2017. godinu završila s 35 uposlenih i prometom od gotovo šest miliona KM.

Direktor filijale kompanije Gebrüder Weiss u Sarajevu Almir Jonuz istaknuo je kako pokazatelji svjedoče o stalnom rastu i pozitivnom trendu koji je išao 'step by step', te je najavio nove akvizicije i investicije, odnosno osvajanje tržišta usluga u BiH s ciljem ostvarivanja prometa višeg od 20.000 pošiljaka u narednoj poslovnoj godini.

Jonuz je povodom deset godina poslovanja postojanja Gebrüder Weissa u BiH ocijenio kako je to period u kojem je ova kompanija napravila 'lijepu priču', s portfoliom koji je svrstava u top tri logističke kompanije.

- Stoga mogu s ponosom da kažem da je naš tim, koji čini isključivo domaća pamet uz austrijski kapital koji je 'došao' u BiH, pokazao da možemo da se nosimo 'rame uz rame' s najvećom konkurencijom i svim transportnim i logističkim kućama prisutnim u Evropi - potcrtao je direktor sarajevske filijale Gebrüder Weissa.

Odgovarajući na novinarski upit u vezi poslovnim ambijentom u BiH, Jonuz je kazao da legislativa u BiH, nažalost, ne prati brze ekonomske trendove prisutne u Evropi i svijetu, te da je zakonski okvir u toj oblasti poprilično zastario i 'zbunjujući', navodeći da ukupnu situaciju karakterizira velika administracija i spora realizacija.

Istovremeno, najavio je da će u četvrtak , 21. juna, povodom deset godina postojanja i rada bh. filijale Gebrüder Weissa u Sarajevu biti upriličena svečanost (gala-večer) kojoj će, među ostalima, prisustvovati i vlasnik ove austrijske kompanije Wolfram Senger-Weiss.

Kako je rečeno, Kompanija Gebrüder Weiss prepoznatljiva je u svijetu kao globalni logistički brend s više od 7.000 uposleinih i sa više od 150 poslovnih lokacija u 30 zemalja, koja uspješno posluje od Shen Zhena u Kini do Los-Angelesa u SAD-u, uključujući kopneni, zračni i pomorski transport.

Biznis.ba / FENA