Nevjerovatna priča

Svijet je u šoku zbog odluke nasljednika čuvenog brenda

Autor: Biznis.ba
Svijet je u šoku zbog odluke nasljednika čuvenog brenda
Nicholas Puech

Vijest da nasljednik brenda Hermes želi da usvoji radnika i ostavi mu sve što ima liči na lažne vijesti koje se kad pojave kao plod mašte.

Međutim, iako neobična, ova odluka francuskog milijardera je ipak očekivana.

Nicolas Puech, osamdesetogodišnji Francuz i nasljednik brenda Hermes, odlučio je da ostavi svoje bogatstvo jednom svom zaposlenom, prenosi Blic. Naime, najveći pojedinačni akcionar čuvene luksuzne modne kuće, vrijedne 11,2 milijarde dolara, nema ni partnera ni djecu, a njegov marokanski baštovan (41) mu je, po svemu sudeći, najbliža osoba.

Puech smatra svog baštovana "svojim djetetom" i želi da usvoji odraslog čovjeka. Vijest o ovome su prenijeli svjetski mediji, uključujući CNN, Guardian i druge.

Marokanac koji je prvobitno radio kao baštovan za francuskog milijardera, kasnije je postao njegov pomoćnik i na kraju menadžer njegovih rezidencija. Za razliku od svog poslodavca, baštovan ima suprugu koja je iz Španije i bavi se kuhanjem, kao i dvoje djece, koji su "kao porodica" osamdesetogodišnjaku, navodi se.

Iako nema krvne veze sa četvoročlanom porodicom, Puech ih smatra svojim potomstvom i odlučio je da pokrene postupak usvajanja u Valaisu, prema informacijama jednog ženevskog žurnala.

Postupak je u toku i nakon što se završi, Marokanac će postati zakoniti sin i nasljednik sa pristupom barem polovini masivnog bogatstva Nicolasa Puecha.

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 9 do 10 milijardi švajcarskih franaka, odnosno između 9,4 i 10,4 milijardi eura. Puech živi u Švicarskoj, a navodno je već preduzeo određene korake za preraspodjelu svog bogatstva i angažovao je pravnike koji će mu pomoći u tom procesu.

Puech je i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji, živi u luksuznoj vili u La Fouliju, opštini sa svega 66 stanovnika. U međuvremenu, dok pravni postupci traju, njegov zaposleni je već postao bogatiji za dvije vile, jednu na obali Ženevskog jezera i drugu u Marakešu, a obje su vrijedne najmanje 5 miliona dolara.