Kompanije

Telemach i Lanaco pripremaju IT rješenja za mala i srednja preduzeća

Autor: Biznis.ba
Telemach i Lanaco pripremaju IT rješenja za mala i srednja preduzeća

Kompanija Telemach započela je saradnju s IT kompanijom Lanaco, koja će malim i srednjim preduzećima pružiti mogućnost digitalne transformacije IT poslovanja, što će dovesti do unapređenja uz brža, jednostavnija i ekonomičnija rješenja.

Direktorica biznis prodaje kompanije Telemach Alma Klinac navela je da, prateći globalni razvoj tehnologija, započinju partnerstvo sa Lanaco kompanijom, što će u konačnici korisnicima Telemacha ponuditi kompletna rješenja iz domena IT biznisa uz minimalna ulaganja.

Telemach će od 1. decembra tekuće godine biti u mogućnosti svojim poslovnim korisnicima ponuditi ERP rješenje Lanaca, distribuirano u modelu SaaS (Software as a Service – software kao usluga) iz sopstvenog Data centra. Spomenuto rješenje će na tržištu biti dostupno pod brendom EcoOne.

U ponudi Telemacha će biti dostupna dva različita EcoOne paketa, uz nastojanje da u budućnosti bude kreiran set ERP rešenja različitih formata, koja će se mapirati na različite potrebe preduzeća.

Menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije Lanaco Dragan Ninić rekao je da je korištenjem EcoOne poslovno-informacionog sistema kreirana značajna pretpostavka za poslovni uspjeh na tržištu za mala i srednja preduzeća, uz stratešku optimizaciju IT troškova i njihovu predvidljivost na duži period.

Telemach i Lanaco će svim novim i postojećim korisnicima Telemach usluga omogućiti besplatno korištenje EcoOne poslovno-informacionog sistema u prva tri mjeseca, najavljeno je iz Telemacha.

Biznis.ba / FENA