Automatizirana logistika

Toyota Material Handling Europe i hrvatski Gideon kreću u saradnju

Autor: Biznis.ba
Toyota Material Handling Europe i hrvatski Gideon kreću u saradnju
Foto: X

Hrvatska tehnološka firma Gideon postigla je dogovor o strateškoj saradnji za nova automatizirana logistička rješenja s Toyotom Material Handling Europe.

Prema Toyoti Material Handling, kombinacija tehnologije Gideon s vlastitim vozilima firme omogućit će im automatizaciju raznih logističkih aplikacija, značajno smanjenje vremena sprovedbe projekta i servisiranje "rastuće potražnje tržišta za jednostavnim autonomnim rješenjima sa samonavigacijskim vozilima i jednostavnim korisnikom sučelje."

Patric Head, viši potpredsjednik odjela za logistička rješenja u Toyoti Material Handling Europe (TMHE), rekao je: - Gideon je razvio impresivan softverski paket i module vizije, kombinirajući fleksibilno, inteligentno autonomno ponašanje s fokusom na određenu logističku aplikaciju i jednostavnost korisnika koja će dodati vrijednost našim kupcima tijekom narednih godina.

Izvršni direktor Gideona Josip Ćesić dodao je: - Stručnost TMHE-a u opremi za rukovanje materijalima i pokrivenosti tržišta, u kombinaciji s Gideonovim softverskim paketom i našom usmjerenošću na specifične aplikacije, pruža ponudu vrijednosti za krajnje korisnike koja nema premca.

Kao prvi rezultat ove saradnje, Toyota (TMHE) planira uvesti nova aplikativna rješenja na tržište tokom 2024. godine, počevši s rješenjima za ispunjavanje narudžbi za distribuciju u maloprodaji.

Toyota Material Handling najveća je podružnica Toyota Industries Corporation (TICO), globalnog lidera u rukovanju industrijskim materijalima. Evropska organizacija aktivna je u više od 30 zemalja širom Evrope, a s timom od preko 12.000 zaposlenika nudi tržištu opsežan portfelj viličara s protutežom i skladišne opreme, prenosi SEEbiz.

Zagrebački Gideon nudi softverska rješenja za lokalizaciju i upravljanje autonomnim mobilnim robotima (AMR). Firmine autonomne mobilne robote pokreće vlastita prostorna AI i tehnologija 3D vizije, omogućujući firmama da automatiziraju i orkestriraju tokove rada ljudi, robota i druge opreme, uz podršku podataka u stvarnom vremenu.

Savjetnik u poslu bio je BDV tim predvođen partnerom Markom Bohačekom.