Kompanije

Uprava Igmana građanima Konjica: Ignorišite dezinformacije, zajedno u nove uspjehe

Autor: Biznis.ba
Uprava Igmana građanima Konjica: Ignorišite dezinformacije, zajedno u nove uspjehe
Kompanija Igman danas se obratila otvorenim pismom građanima Konjica. Sadržaj otvorenog pisma prenosimo u nastavku:

- Poštovani sugrađani,

Rukovodstvo kompanije „Igman“ najiskrenije vam se zahvaljuje na podršci koju pružate na društvenim mrežama i na pozivima koji nas ohrabruju da unatoč teškoj situaciji znamo da ste uz „Igman“, naše uposlenike i da ne zaboravljate sve ono što je fabrika uradila za grad i našu zajednicu. U vremenu kada treba ostati hladne glave i razmišljati racionalno, ne možemo pobjeći od činjenice da nas novonastala situacija pogađa emotivno i da se s razlogom pojavljuje osjećaj neprijatnosti, nelagode, žaljenja...

Molimo vas sugrađane da ignorišete dezinformacije da je proslava održana u vrijeme zabrane, da nisu preduzete mjere zaštite, da su na skupu bili gosti iz zemalja s pandemijom itd. itd. Na dan događaja 11.3. smo odveli djecu u škole i vrtiće, obavili kupovine, bili na pijaci, u kafićima... Grad je disao za našu, vašu proslavu jer nikada nije bilo moguće odvojiti „Igman“ od Konjica ili Konjic od „Igmana“.

Molimo vas da slijedite mjere kriznih štabova i epidemiološke službe da ostanete u izolaciji. Samo tako ćete nam pomoći da za dvije sedmice proizvodnja bude pokrenuta i da se vratimo postavljenim ciljevima i zajedno postižemo uspjehe.

Dalje, želimo vas informisati  da zbog novih mjera Kriznog štaba HNK o stavljanju Opće bolnice Konjic u funkciju za prijem lakše i srednje bolesnih s infekcijom koronavirusom, danas smo našoj bolnici donirali zaštitnu opremu (rukavice, jednokratne mantile, kape, navlake za obuću...). Imamo resurse i nastavit ćemo pomagati!

Nažalost, službeni kanali komunikacije nam nisu dostupni i sve informacije od značaja za građane objavljivat ćemo na ovaj način. Molimo novinare da kao zvanične Facebook objave u ime kompanije „Igman“ d.d. Konjic preuzimaju one koje su objavljene na stranici Radio Konjica.

Hvala vam.

#ostanikući #ostanisiguran

ZAJEDNO ZA KONJIC

Biznis.ba