Kompanije

Veća primanja za zaposlene "Šuma Srpske"

Autor: Biznis.ba
Veća primanja za zaposlene "Šuma Srpske"

Predstavnici Jedinstvene udružene sindikalne organizacije preduzeća "Šume Republike Srpske" i Sindikat zaposlenih u šumarstvu dogovorili su sa Upravom "Šuma" potpisivanje kolektivnog ugovora kojim će biti poboljšan ekonomsko-socijalnog status zaposlenih.

Potpredsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije Slavica Elez rekla je Srni da sve u načelu dogovoreno treba da bude verifikovano 1. novembra, kada će u Generalnoj direkciji "Šuma" na Sokocu biti potpisan Kolektivni ugovor između Uprave i predstavnika ove sindikalne organizacije.

"Najbitnije je da su sačuvana dosadašnja prava radnika, i čak poboljšana u odnosu na pravilnik koji smo imali u primjeni", istakla je Elezova.

On je dodala da je, uz dobru volju Uprave "Šuma", poboljšan ekonomsko-socijalni status zaposlenih u šumarstvu, za šta se sindikat ovog preduzeća borio više od godinu dana.

Elezova je podsjetila da je Savez sindikata Republike Srpske, kao jedan od učesnika tripartitnog dogovora u Ekonomsko-socijalnom savjetu, uspio da se izbori da za sve radnike plata bude povećana za 30 KM, na teret države, prenosi Srna.

Ona je naglasila da će Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske uspjeti da dodatno poveća iznos toplog obroka za 20 KM, što je ukupno linearno povećenje primanja radnika u oblasti šumarstva za 50 KM.

Predsjednik Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske Vlado Pavlović rekao je Srni da potpisivanje Kolektivnog ugovora između Uprave "Šuma Srpske" i zaposlenih u šumarstvu daje pravnu sigurnost radniku, kako po pitanju statusa zaposlenih, tako i materijalno, odnosno obezbjeđuje unaprijed dogovorenu platu i ostala primanja - regres i topli obrok.

Biznis.ba