Foto

Velikom zabavom grupacija Penny plus proslavila 28 uspješnih godina

Autor: Biznis.ba
Foto: Biznis.ba

U srcu svake uspješne priče leži odlučnost, vizija i nepokolebljiva predanost. Grupacija Penny Plus je odraz takvih vrijednosti.

Velikom zabavom za zaposlenike i poslovne partnere ova grupacija je u prekrasnom ambijentu Hotela Hills proslavila 28. uspješnih godina rada. Tokom zabave o kojoj će se još dugo pričati, gosti su uživali u izvrsnoj atmosferi. Od izvedbi plesa na svili Martine Martić iz Mostara, preko umijeća sviranja violine Tijane Arnautović i plesu para iz sarajevskog plesnog kluba Bolero, do derneka kojeg su priredile bosanskohercegovačke muzičke zvijezde Amel Ćurić i njegova supruga Jelena te Osman Hadžić.

Kroz desetominutni prezentacijski video, više od 600 gostiju imalo je priliku upoznati se sa poslovnim putem grupacije Penny plus i njenog osnivača Hrbat Mesuda, čija uspješna poslovna priča u privatnom sektoru počinje još polovinom 80-ih godina. Penny plus grupacija je u godinama iza prešla put od prvog prodajnog bau centra Penny plus u srcu Sarajeva, u Velešićima. Preko otvaranja maloprodajnih marketa, prvog specijalizovanog online shopa, prodavnica igračaka i igraonica Toys'n'Fun do izgradnje prvog retail parka u Sarajevu - West Gate.

U međuvremenu, postizanjem liderske pozicije u osnovnoj djelatnosti Penny plus donosi hrabar korak i 2020. godine ulazi u sektor medija, kupujući najstariju privatnu radio stanicu na području bivše Jugoslavije - Radio M, a tri godine kasnije i grupu portala koju čine Vijesti.ba, Biznis.ba, Energetika.ba, Žene.ba i Čuvajzdravlje.ba te time dodatno proširuje svoje poslovanje i djelovanje u pravcu digitalizacije. Nova prekretnica u poslovanju i širenju označava nastanak Radio M Media Groupe.

Tokom svih godina uspješnog poslovanja Penny grupacija nije zaboravila zajednicu u kojoj posluje donacijama socijalno ugroženim grupama, stipendiranjem studenata i učenika, izgradnjom infrastrukture, ali i gradnjom i obnovom religijskih objekata, džamija, katoličkih i pravoslavnih crkava, Jevrejske zajednice, do humane misije tokom pandemije koronavirusa.

Cijelo to vrijeme ključna karakteristika grupacije Penny plus bila je briga o svojim radnicima, koji su s posebnim zadovoljstvom uživali u sinoćnjoj proslavi i bili njen najveseliji dio.

Kako je sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.