Nova imena

Vlada FBiH imenovala novu Upravu Igmana, lidera namjenske industrije

Autor: Biznis.ba
Vlada FBiH imenovala novu Upravu Igmana, lidera namjenske industrije
Foto: Ustupljena fotografja

Vlada Federacije BiH je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Privrednog društva Igman d.d. Konjic za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave ovog privrednog društva.

Do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci. I to Adnana Prevljaka za v.d. direktora društva, Asima Dželilovića za v.d. izvršnog direktora Proizvodno-tehničkog sektora, Miroslava Šaina za v.d. izvršnog direktora Sektora kontrole kvaliteta, te Harisa Trešnje za v.d. izvršnog direktora Sektora marketinga, finansija, pravnih i općih poslova.

Prije toga data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru Privrednog društva Igman d.d. Konjic za razrješenje dosadašnjih članova Uprave, radi isteka mandata.

Podsjetimo, poslovni rezultati tokom prvih šest mjeseci 2024. godine potvrđuju činjenicu da će kompanija IGMAN d.d. Konjic i u 2024. godini ostati lider u namjenskoj industriji.

Još jedna u nizu uspješna godina dokaz je odgovornog poslovanja u prethodnom s vidljivim rezultatima rasta što „IGMAN“ dugi niz godina svrstava u fabrike koje imaju izuzetno važnu ulogu u privrednom razvoju Bosne i Hercegovine.

Menadžment koji je do sada vodio Igman pažljivo je analizirao nove trendove u razvoju municije malog kalibra, prateći zahtjeve vojnog i komercijalnog tržišta, u kontinuitetu je bio posvećen jačanju kompanije na sve konkurentnijem, inovativnijem i profitabilnijem globalnom tržištu odbrambene industrije.

U prvih šest mjeseci 2024. godine „IGMAN“ je proizveo i prodao municiju u vrijednosti od 91 milion KM, dok je do kraja jula planiran dodatni izvoz u vrijednosti od 40 miliona KM, što je ukupan poslovni prihod koji premašuje 130 miliona KM za sedam mjeseci.