Prekookeanska dostava

Walmart razdrmao tržište, uslugim transporta iz Kine u SAD

Autor: Biznis.ba
Walmart razdrmao tržište, uslugim transporta iz Kine u SAD
Foto: Walmart

Walmart otvara mrežu prekookeanske dostave prodavačima na tržištu ...

Walmartova usluga prekookeanske dostave sada je dostupna svim prodavačima Walmart Fulfillment Services, sudeći prema objavi na LinkedIn-u Scotta Humaneka, višeg direktora.

Prodavci Walmart Marketplace-a sada mogu koristiti rješenje za prekograničnu okeansku dostavu prodavača za transport robe proizvedene u Kini do mreže centara ove kompanije u SAD-u.

„Naš pilot je premašio naša očekivanja u pogledu povratnih informacija i obima, i mi smo uzbuđeni što ćemo svijet obavijestiti da je [Walmart Cross Border] spreman pomoći svim prodavačima [Walmart Fulfillment Services e-commerce] da razviju poslovanje, rekao je Humanek.

Walmart Cross Border je usluga transporta punog kontejnera od luke do vrata iz Kine u SAD, prema web stranici Walmart Marketplace.

Usluga međunarodnog dolaznog transporta dostupna je samo prodavcima Walmart Fulfillment Services koji nabavljaju ili proizvode robu u Kini, a sav teret mora biti isporučen iz luka Yantian, Shanghai ili Ningbo. Teret uvezen u SAD se zatim direktno transportuje u Walmart centar. Walmart Fulfillment Services je tržište treće strane za prodavce koje je prvobitno uvedeno 2020. kako bi povećalo prihod kroz postojeću infrastrukturu e-trgovine, koja je od tada dodala ponudu usmjerenu na inventar.

Tržište prodavača dio je šire strategije Walmarta da proširi svoje usluge izvan onih tipičnog trgovca.

Ranije ove godine, na primjer, Walmart je počeo prodavati svoju tehnologiju optimizacije pokretane umjetnom inteligencijom koja ima za cilj smanjenje logističkih troškova. Walmart je već koristio tehnologiju da smanji svoje troškove transporta i emisije.