raspotočje

Zenički "TPS" predstavio novu proizvodnu i poslovnu zgradu

Autor: Biznis.ba
Zenički "TPS" predstavio novu proizvodnu i poslovnu zgradu
Foto: TPS

Zenička kompanija “TPS” svečano je danas otvorila zgradu novog proizvodno-poslovnog objekta, smještenu u Raspotočju, u kojoj je zaposleno 18 radnika te koja polovicu proizvoda plasira na inostrano tržište.

Nova zgrada u koju su smještene proizvodne hale i upravni dio ove kompanije, kako je istakao vlasnik prof. dr. Jusuf Duraković, vrhunac su 21-godišnjeg poslovanja, tokom kojeg su postali projektanti, proizvođači i dobavljači specijaliziranih industrijskih peći za kompanije u više evropskih država, prenosi Fena.

- Naš su asortiman industrijske peći. Prevashodno proizvodimo i rekonstruišemo industrijske peći. Fokusirani smo na izvoz, a svoje proizvode izvozimo u zemlje Evropske unije. Naši su kupci iz Slovenije, Njemačke, Italije, Hrvatske, ali i Turske, Indije...

Ovo je prilika da javnosti zvanično i oficijelno predstavimo pušteni pogon. Nakon 21 godine podstanarskog života, napokon smo izgradili svoj proizvodni objekat - kazao je Duraković, koji je napomenuo kako su u izgradnju nove zgrade, pogona te za kupovinu zemljišta izdvojili oko 5.000.000 KM.

Osim stalno zaposlenih 18 radnika, dodao je, angažiraju i spoljne saradnike, a imaju potrebu za električarima, elektr inžinjerima, kvalitetnim zavarivačima...

- Imamo ugovorene poslove za narednu godinu, tako da će biti potrebe i za zapošljavanjem novih, mladih kadrova. U ukupnom bilansu, izvozimo skoro 50 posto, a naše su namjere da povećamo izvoz.

Pokrili smo tržište Bosne i Hercegovine, koje nije ni malo. Dobrim smo dijelom prisutni u namjenskoj industriji, ali, sada, imamo interes da izvozimo u zemlje EU i šire - kazao je Duraković, koji je i aktuelni rektor Univerziteta u Zenici.

Godišnji promet kompanije je veći od 5.000.000 KM, od čega više od 2.000.000 KM realiziraju u inostranstvu.