Video

Reklama iz 1962. izazvala brojne komentare na TikToku

Autor: Biznis.ba
Reklama iz 1962. izazvala brojne komentare na TikToku
TikTok

Jedna reklama za električni nož iz 1962. potaknula je raspravu na TikToku, a video ima hiljade pregleda i mnoštvo komentara.

Vrijedi kazati da ovaj video kola društvenim mrežama već neko vrijeme, a sada je postao viralan i na TikToku.

U reklami se tako može čuti naratora kako hvali spomenuti nož riječima: "Savršen za kućanicu, ali i za muškarca u kući." Potom se može vidjeti kako se električnim nožem reže različita vrsta hrane poput sendviča, hljeba, torte, povrća, voća i sl.

"Funkcionira za sve vrste rezanja", može se čuti muškarca kako govori u videu.

"Zalogaja za neočekivane goste, posebne blagdanske večere, deserta za bridž party, nedjeljne večere za cijelu porodicu i naravno, za svaki dan."

POGLEDAJTE VIDEO

Mnogi su u komentarima kazali da koriste ovakav nož i dan-danas dok su drugi napisali da bi sada ipak trebali imati naprednije verzije.

"To je bilo 1962. Do sada smo trebali imati lasere", "Moja baka je dobila jedan takav kao vjenčani dar prije 62 godine i još uvijek njime reže nedjeljno pečenje!", "Još uvijek koristimo naš, iz 80-ih je", "Imam ga", "Imamo ga, koristimo ga za Božić i Dan zahvalnosti", "Zapravo su bili prilično dobri", "Imamo jedan takav, radi više od 10 godina. Stvarno dobro reže."

Iako je ova reklama iz 1962., električni noževi se još uvijek mogu kupiti u većini trgovina. Ne takvi kao iz 60-ih, ali slični i moderniji. Mnogim kupcima su neizostavan kuhinjski pribor pa tako pišu da ih najviše koriste za rezanje mesa, odnosno pečenja, ali i za smrznutu hranu te hljeb.