Udruživanje snaga

Snap i Integral Ad Science zajedno za sigurniji brand na Snapchatu

Autor: Biznis.ba
Snap i Integral Ad Science zajedno za sigurniji brand na Snapchatu
Foto: Pexels

Rješenje će oglašivačima omogućiti transparentnost u postotku odgovarajućeg sadržaja pored kojeg se njihovi oglasi pojavljuju i stići će u narednim mjesecima.

Snap je udružio snage s Integral Ad Science (IAS), globalnom platformom za mjerenje i optimizaciju medija, kako bi razvio rješenje za izvještavanje o sigurnosti brenda nakon kampanje, prema odvojenim najavama.

Rješenje koristi AI-drvni proizvod za mjerenje sigurnosti i prikladnosti Total Media Quality Brand Safety i Suitability od IAS-a kako bi oglašivačima omogućilo transparentnost u postotku sigurnog i prikladnog sadržaja pored kojeg se njihovi oglasi pojavljuju. Ova opcija bit će dostupna u narednim mjesecima.

Snap je dodatno najavio alat prve strane na nivou predkampanje dizajniran kako bi pomogao oglašivačima da osiguraju da se njihovi oglasi prikazuju uz optimalni sadržaj, posebno za oglase kreatora u sredini. Najave iz Snapa dolaze dok platforma nastavlja proširivati svoje mogućnosti za oglašivače.


Snap nastavlja svoju potragu za udaljavanjem od drugih društvenih medijskih platformi, prvo s marketinškom kampanjom, koja je uključivala njegov debitantski pojavljivanje na Super Bowlu, tvrdeći da svijetu treba "Manje društvenih medija.

Više Snapchata.", a sada kroz tvrdnju oglašivačima da se na njegovoj platformi može vjerovati kada je riječ o sigurnosti brenda. Sadržaj na kojem se prikazuju oglasi bio je stalna briga marketinških stručnjaka, posebno jer loš sadržaj dokazuje negativne utjecaje na pažljivo osmišljene oglase koji su mu susjedni.

Zajedno, Snap i IAS će iskoristiti AI-drvni proizvod za sigurnost brenda ovog drugog kako bi razvili rješenje za izvještavanje koje oglašivačima nudi transparentnost u postotku sigurnog i prikladnog sadržaja pored kojeg se njihovi oglasi pojavljuju. Alat će biti usklađen s Globalnom alijansom za odgovorne medije i namijenjen je oglašivačima kako bi dobili koristi od validacije treće strane.

"Radujemo se partnerstvu s Snapom kako bismo pružili rješenja za mjerenje najbolje klase za oglašivače kako bi zaštitili i povećali svoje poslovanje na Snapchatu", rekla je Lisa Utzschneider, izvršna direktorica IAS-a, u tiskanim detaljima. "Snap se usredotočuje na razvoj ponude oglasa u premium i sigurnom ekosustavu sadržaja, a naše partnerstvo omogućit će oglašivačima korisne podatke kako bi maksimizirali svoje investicije na Snapchatu."

Uz najavu, Snap je također otkrio da je nedavno sarađivao s IAS-om kako bi proveo uzorak mjerenja o odgovarajućosti oglašivača njegovog javnog sadržaja uključujući Spotlight i Creator Stories. IAS je otkrio da je i Spotlight i Creator sadržaj na Snapchatu 99% siguran za brendove.

Napor sa Snapom i IAS-om označava prošireno partnerstvo između dvoje. IAS trenutno djeluje kao član Snapchat koalicije za sigurnost brenda i ima postojeće partnerstvo s firmom usmjereno na povećanje transparentnosti i mjerenja kvalitete medija in-app fotografija i videa, prenosi Marketing Dive.

Pridružujući se svom IAS alatu za sigurnost brenda, Snap je također otkrio alat prve strane koji omogućuje oglašivačima da osiguraju da se njihovi oglasi prikazuju uz najprestižniji sadržaj na Snapu, posebno za oglase kreatora u sredini. Alat za sigurnost brenda omogućit će oglašivačima izbor dodavanja još jednog sloja zaštite putem filtra koji, ako je uključen, osigurava da se oglasi prikazuju uz sadržaj koji je prošao dodatne filtre za moderaciju sigurnosti brenda.

Snap planira dodatno unaprijediti rješenje predkampanje tokom narednih mjeseci i namjerava pružiti dodatnu transparentnost kasnije ove godine. Ovaj potez dolazi dok Snap nastavlja osiguravati dodatne mogućnosti oglašivača. Nedavno je imenovao Samba TV svojim preferiranim partnerskim mjeriteljem kako bi omogućio marketinškim stručnjacima za zabavu bolje praćenje pretvorbi gledanosti generirane Snapchat kampanjama. Prošle jeseni, firma je pokrenula novi paket oglasa, nazvan Creator Collab kampanje, dizajnirane kako bi olakšale brendovima suradnju s njihovom kreatorskom zajednicom. Dodatno, Snap je prošle godine lansirao svoju postavku Creator Stories.