Rekordna zarada

Američke kockarnice zaradile više nego ikada

Autor: Biznis.ba
Američke kockarnice zaradile više nego ikada
Foto: Ilustracija

Komercijalne kockarnice i kasina u SAD zaradili su 66,5 milijardi dolara u 2023., što je najbolja godina u toj industriji ikada, objavila je nacionalna trgovinska asocijacija.

Američko udruženje za igre na sreću saopštilo je da je ukupan iznos bio 10 posto veći nego 2022., koja je također bila rekordna godina, prenio je AP.

Kada budu objavljeni podaci o prihodima od kasina u vlasništvu plemena kasnije ove godine, očekuje se da će ukupna dobit od kocke u 2023. donijeti blizu 110 milijardi dolara američkim kasinima, navodi AP.

"Od tradicionalnog kasina do online kockanja, potražnja odraslih Amerikanaca za ovakvim igrama bila je veća nego ikada", rekao je predsjednik udruženja Bil Miler.

On je istakao da je početkom prošle godine, inflacija bila visoka, ali kako je vrijeme odmicalo, "počela je da se smanjuje, a potrošači su krenuli da troše" i rezultat je rekordna godina za industriju igara na sreću.

AP navodi da su slot mašine donijele 35,51 milijardu dolara u 2023. godini, što je povećanje od 3,8 posto u odnosu na 2022, dok su stone igre zaradile 10,31 milijardu dolara i donele povećanje od 3,5 posto.

Sportsko klađenje je ostvarilo prihod od 10,92 milijarde dolara, što je porast od 44,5 posto.