zadržavanje radnika

Bank of America podigla minimalnu platu na 24 dolara po satu

Autor: Biznis.ba
Bank of America podigla minimalnu platu na 24 dolara po satu
Foto: Arhiv

Banka Amerike (Bank of America) podigla je minimalnu platu u Sjedinjenim Državama na 24 dolara (21,73 eura) po satu. Tako se približava svom planu da do 2025. godine ima minimalnu plaću po satu od 25 dolara, budući da joj je cilj privući i zadržati djelatnike na konkurentnom tržištu rada.

Drugi najveći američki zajmodavac značajno je povećao svoju minimalnu platu po satu, podigavši ​​je za 60 posto u proteklih sedam godina. Nedavno im je minimalna plata iznosila 23 dolara po satu.

Firme koje se natječu na konkurentnom tržištu rada poboljšavaju naknade kako bi privukle i zadržale kvalificirane zaposlenike jer žele da najbolji radnici ostanu unutar organizacije.

Velike finansijske firmre suočavaju se s novim izazovom zbog sve veće popularnosti poslova u tehnološkom sektoru. Taj sektor bilježi rast zbog procvata umjetne inteligencije, prenose Financije hr.

Privlačnost umjetne inteligencije sada utječe i na odluke studenata. Istraživanje u 2024. je pokazalo da jedan od pet diplomiranih studenata u SAD-u traži posao na kojem može raditi s umjetnom inteligencijom, prema izvještaju online platforme za zapošljavanje Handshake.

“Dobro radno mjesto pruža konkurentnu minimalnu platu i ponosna sam što Banka Amerike služi kao primjer drugima”, rekla je Sheri Bronstein, glavna direktorica ljudskih resursa banke.

Zaposleni s punim radnim vremenom u SAD-u sada će imati minimalnu godišnju platu od 45.277 eura, u odnosu na 43.466 eura, koliko su prije imali, objavila je banka.

Još u 2021. godini banka je obećala povećati svoju minimalnu satnicu do 2025.