proširivanje poslovanja

Commerzbank i Deutsche Börse nude kriptovalute korporativnim klijentima

Autor: Biznis.ba
Commerzbank i Deutsche Börse nude kriptovalute korporativnim klijentima
Foto: Arhiv

Commerzbank proširuje svoje rastuće poslovanje s kriptovalutama putem partnerstva s njemačkim operaterom berze Deutsche Börse kako bi korporativnim klijentima ponudio način sudjelovanja na tržištu kriptovaluta s Bitcoinom i Etherom.

Banka je sklopila partnerstvo s filijalom Deutsche Börse Crypto Finance, obje su firme objavile u četvrtak. Nova ponuda u početku je usmjerena na odabrane postojeće klijente.

Dok će se Commerzbank brinuti o skrbništvu nad kripto imovinom, Crypto Finance će se baviti trgovinskom stranom, rekle su firme. To će korisnicima omogućiti siguran pristup kriptoimovini, rekli su.

"S našom ponudom u području digitalne imovine, našim korporativnim klijentima pružamo priliku da po prvi put iskoriste mogućnosti koje nude Bitcoin i Ether", rekao je Gernot Kleckner, voditelj Commerzbankove jedinice za korporativna tržišta kapitala, javlja SEEbiz.

Stijn Vander Straeten, izvršni direktor Crypto Financea, dodao je da je partnerstvo s Commerzbankom važna prekretnica za njegovu firmu, jer će im omogućiti da većem broju firmi i institucija u Njemačkoj ponude pristup reguliranim kripto uslugama.

Crypto Finance sebe smatra pionirom u ovom poslu. Od 2017. filijala Deutsche Börse nudi usluge za trgovanje digitalnom imovinom profesionalnim ulagačima.