rezultati za treće tromjesečje

Morgan Stanley nadmašio očekivanja

Autor: Biznis.ba
Morgan Stanley nadmašio očekivanja
Foto: Unsplash

Morgan Stanley nadmašio je procjene analitičara za dobit u trećem tromjesečju jer su njegovi poslovi upravljanja imovinom, trgovanja i investicijskog bankarstva ostvarili više prihoda od očekivanog.

Evo što je firma saopćila:

Zarada: 1,88 USD po dionici naspram 1,58 USD procjena LSEG-a
Prihod: 15,38 milijardi dolara naspram procijenjenih 14,41 milijarde dolara

Banka je rekla da je dobit porasla 32% na 3,2 milijarde dolara, ili 1,88 dolara po dionici, a prihodi su skočili 16% na 15,38 milijardi dolara.

Morgan Stanley je imao nekoliko prepreka u svoju korist. Masovnom poslovanju banke s upravljanjem imovinom pomogle su visoke vrijednosti dioničkog tržišta u tromjesečju, što napuhuje naknade za upravljanje koje banka prikuplja, prenosi SEEbiz.

Investicijsko bankarstvo oporavilo se nakon loše 2023., trend koji bi se mogao nastaviti jer će smanjenje stopa potaknuti više aktivnosti financiranja i spajanja.

Konačno, njezini suparnici s Wall Streeta objavili su rezultate trgovanja bolje od očekivanih, zbog čega je malo vjerovatno da je firma propustila povećanu aktivnost.

JPMorgan Chase, Goldman Sachs i Citigroup premašili su očekivanja, zahvaljujući prihodima od trgovanja ili investicijskog bankarstva koji su bili bolji od očekivanih.