Sarajevo

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Autor: Biznis.ba
Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'
Raiffeisen banka

Raiffeisen banka bila je domaćin dvodnevne konferencije pod nazivom „Make Azure Days Happen“ koja je održana u Sarajevu.

Konferencija je okupila učesnike iz čitave Evrope, a više od 40 predavača, IT eksperata i specijalista za sigurnost i marketing, predstavilo je teme o Cloud tehnologiji i Microsoft Azure.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici kompanija Raiffeisen Bank u BiH, Raiffeisen Bank International, Microsoft, UNIQA SEE Digital, TATRA Bank iz Slovačke, ORBIT IT kompanija iz Češke, RBA Hrvatska, te Raiffeisen Bank a.d. Beograd. Dodatno, konferenciji su prisustvovali i studenti sa nekoliko eminentnih tehničkih fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Predavanja su bila upotpunjena panel diskusijama o budućim kretanjima i trendovima u oblasti poslovanja i tehnologije.

IT tim iz Raiffeisen banke u BiH predstavio je metode implementacije novog Core Banking System (CBS) i Azure Cloud tehnologija.

Predstavnici Microsofta održali su prezentaciju na temu Copilot Artificial Inteligence, Azure DevOps platforme za razvoj software-a.

Raiffeisen banka u BiH konstantno ulaže u nove tehnologije koje unaprijeđuju krajnje iskustvo klijenata, ali i u svoje postojeće i buduće uposlenike te njihovu edukaciju i profesionalni razvoj.

Ujedno, kao odgovoran bankar Raiffeisen banka nastoji doprinijeti zajednici u kojoj posluje, a kao jedna od značajnih aktivnosti u ovom segmentu izdvaja se podrška mladima u vidu dodatnih mogućnosti za edukaciju, saopćeno je iz te kompanije.