Global Finance

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Autor: Biznis.ba
Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.
Foto: Raiffeisen

Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina proglašena je za "Najbolju banku u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024." tokom svečane ceremonije Global Finance magazina koja je održana 17. januara u Frankfrurtu.

Osim Raiffeisen banke u BiH, dobitnik nagrade u toj oblasti je i Raiffeisen Bank International u Srednjoj i Istočnoj Evropi, te Austriji.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Rainer Schnabl izjavio je da je nagrada magazina Global Finance još jedna potvrda njihovog uspjeha u području finansiranja trgovine.

- Rezultat je dugogodišnjeg iskustva, ali i nastojanja da odgovorimo na zahtjeve tržišta kreiranjem prilagođenih rješenja. Naš tim zaslužan za ovo priznanje će u narednom periodu raditi na unapređenjima kako bismo ispunili očekivanja klijenata u vezi s finansiranjem trgovine te im pružili stručnu podršku u ovoj oblasti na najbolji mogući način - rekao je Schnabl, izrazivši zahvalnost cijenjenim klijentima bez kojih to priznanje ne bi bilo moguće.

Global Finance osnovan je 1987., izdaje se u 50.000 primjeraka i ima čitatelje u 193 zemlje. Magazin redovno bira najuspješnije banke i druge pružaoce finansijskih usluga. Riječ je o nagradama koje su postale standard izvrsnosti za globalnu finansijsku zajednicu, saopćeno je iz Raiffeisen banke.